Mendengar Bunyi ‘tangisan’, Wanita Ini Kehairanan – Rupanya An4k Anjing Tertimbus Hidup-hidup!

Sikap berbuat baik kepada semua makhluk seperti manusia, haiwan dan tumbuhan adalah amat dituntut oleh semua agama. Ia adalah perilaku yang mulia dan perlu dijadikan amalan. Jangan suka menganiaya makhluk lain walaupun mereka bukan manusia. 

Baru-baru ini terdapat satu video yang menyentuh perasaan memaparkan tindakan seorang wanita yang menyelamatkan nyawa seekor anak anjing yang tertimbus hidup-hidup. Video yang menunjukkan perbuatan baik wanita itu dimuat naik semula oleh akaun di Instagram.

wanita

BACA JUGA: Sanggup Buat Part-time Jadi Badut, Demi Beli Makanan Kucing Jalanan – Mulianya H4timu Wanta

Wanita Gunakan Tangan Gali Tanah

Mendengar bunyi tangisan ketika hendak pulang ke rumah, wanita tersebut mencari-cari suara apakah itu. Tidak lama beberapa kemudian, dia menyedari bahawa suara itu adalah suara anak anjing yang datang daripada timbunan tanah. 

anak anjing

“Ketika saya pulang dari kerja, saya mendengar suara anak anjing menangis”

Tanpa berlengah, wanita tersebut terus menggali tanah itu untuk mencari anak anjing tersebut. Dengan hanya menggunakan tangan kosong, dia menggali tanah liat yang separuh kering. Semasa menggali, dia itu menemui seekor anak anjing yang ditanam hidup-hidup di dalam tanah liat. Allahu.

Anak anjing itu kelihatan lemah. Badannya juga terjerat dengan rumput di tanah liat. Tindakan heroik wanita ini menyelamatkan nyawa anak anjing yang tertimbus hidup-hidup itu mengundang pujian warganet.

wanita

_

Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Ya. Terima Kasih.

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami Di Berani Bangkit

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk menapis komen-komen tersebut.

Leave a Comment

error: Content is protected !!