[VIDEO] Isteri Setia Jaga Suami, D0ktor Kata Boleh Bert4han 6 Bulan Je. “Doakan Agar Suami Saya Sembuh Sepenuhnya”

Nilai Kesetiaan se0rang isteri diuji saat suami tidak punya apa-apa. Kesetiaan se0rang suami pula diuji saat dia mempunyai segalanya. Setia itu pilihan kita. Kesetiaan dan ketabahan yang ditunjukkan 0leh Siti R0hayu sebenarnya sangat mengagumkan dan b0leh menjadi inspirasi kepada ramai diluar sana.

Kegigihan dan ketabahan se0rang isteri ini pernah tular kisah isteri yang menjaga suaminya yang terlantar sakit akibat kemal4ngan. Kisah tersebut membuatkan pasangan ini mula dikenali ramai dan ramai juga yang mula mengikuti perkembangan pasangan ini.

Dalam temp0h tersebut, berbagai ujian juga yang terpaksa dihadapi 0leh pasangan ini baik si isteri mahupun si suami. Ada yang memfint4h dirinya berkh4lwat dan ada juga yang mencari bermacam cara untuk mendapatkan duit insur4ns suaminya.

Namun, berkat daripada kesabaran dan ketabahan dirinya, keadaan si suami semakin pulih. Bermula daripada terlantar k0ma selama 91 hari dan menghidapi masalah lupa. Kemudian dapat sedarkan diri cuma tidak dapat bercakap. Tapi kini, ada sesuatu yang istimewa dilakukan 0leh si suami.

NYANYIKAN LAGU KEGEMARAN SI ISTERI

Dalam perk0ngsian sebuah vide0 di laman Tikt0k, pasangan Siti R0hayu dan Muhammad Ridhwan ini kelihatan semakin bahagia. Keadaan Muhammad Ridhwan juga kelihatan semakin pulih.

Muhammad Ridhwan yang kelihatan sedang berehat santai kemudiannya ditanya s0alan sama ada dia sayang atau tidak terhadap isterinya itu. Bukan itu sahaja. Dia juga sempat untuk menyanyikan lagu kegemarannya khas buat isteri tercintanya itu.

VIDE0:

SELALU BERK0NGSI PERKEMBANGAN

Siti R0hayu juga kerap berk0ngsi perkembangan suaminya di laman Faceb00k miliknya. Melalui laman s0sialnya, dia dapat mengumpul ramai pengikut yang sangat gemarkan segala perkembangan terkini mereka sekeluarga.

Ramai juga yang berasa kagum dengan kesetiaan Siti R0hayu dalam menjalani kehidupan bersama keluarga tercinta. Berat ujian buat dirinya yang perlu menjaga suaminya yang s4kit dan dua anak yang masih kecil.

Namun, segala peng0rbanannya itu kini kelihatan mula membuahkan hasil apabila suaminya juga kelihatan semakin pulih daripada kecederaan yang dialaminya. Suka pula apabila melihat perkembangan p0sitif sebegini.

“Tak sangka banyak perubahan…”

Ramai juga yang tidak menyangka bahawa kini semakin banyak perubahan yang p0sitif berlaku terhadap Muhammad Ridhwan.

“Daripada tak b0leh bercakap..”

Rata-rata daripada mereka yang meninggalkan k0men sudah mengikuti perkembangan mereka sekeluarga daripada Muhammad Ridhwan masih di h0spital selepas kemal4ngan lagi. Daripada tak b0leh bercakap, kini dia sudah b0leh menyanyi.

Kesetiaan se0rang isteri diuji saat suami tidak punya apa-apa. Kesetiaan se0rang suami pula diuji saat dia mempunyai segalanya. Setia itu pilihan kita. Kesetiaan dan ketabahan yang ditunjukkan 0leh Siti R0hayu sebenarnya sangat mengagumkan dan b0leh menjadi inspirasi kepada ramai diluar sana.

Ingatlah. Setiap peng0rb4nan kita pasti akan dib4las dengan sebaiknya 0leh Allah S.W.T. Jika tidak di dunia, di akhirat nanti pasti kita akan ber0leh ganjaran.

SUMBER : TIK.TOK sitirohayu303 / cikguking

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!