4jal semasa sdg berkerja mencari rezeki, Van dir3mpuh Triton d1pandu laju t3rbabas

Kajang : Seorang pemandu van yang merupakan technician Kilang minuman Etika Bandar Baru Bangi m4ut selepas Van yang dipandunya dirempvh sebuah kenderaan pacuan empat roda jenis Mitsubishi Triton yang terb4bas dan memasuki laluan bertent4ngan di Jalan Persiaran Bandar Baru Bangi.

Dalam kejadian sekitar pukul 9.35 pagi itu, M4ngsa Badrul Zaman Ahmad,47, mengalami keceder4an p4rah dan men1nggal dunia di lokasi kejadian.

Timbalan Ketua Polis Daerah Kajang, Superintendan Mohd Sabri Abdullah berkata, laporan kem4langan melibatkan tiga buah kender4an itu diterima pada pukul 9.36.

Siasatan mendapati Mitsubishi Triton itu dari arah Kajang Utama menghala ke Sungai Ramal disyaki gagal dikawal lalu memasuki laluan bertent4ngan dan merempvh van yang dinaiki m4ngsa.

Pada masa sama, sebuah kereta jenis Toyota Vios yang datang dari arah belakang van tidak sempat berhenti lalu mel4nggar van tersebut, ujarnya dalam kenyataan hari ini.

Jelasnya, impak rempvhan yang kuat daripada Mitsubishi Triton terhadap van menyebabkan pemandunya p4rah dan disahkan men1nggal dun1a di lokasi.

Pemandu Mitsubishi Triton juga mengalami keceder4an p4rah dan dia dibawa ke Unit Kecem4san Hospital Serdang untuk rawatan lanjut, manakala pemandu kereta Toyota Vios tidak mengalami sebarang keceder4an.

Siasatan awal polis mendapati kem4langan tersebut berpunca daripada Mitsubishi Triton yang gagal mengawal kenderaan sehingga terb4bas dan memasuki laluan bertentangan lalu mel4nggar van, ujarnya.

Katanya, bed4h siasat telah dipohon ke atas m4yat m4ngsa bagi mengesahkan punca kem4tian dan kes disi4sat di bawah Seksyen 41(1) Akta Pengangkutan Jalan (APJ) 1987.

Jen4zah dihantar ke Hospital Serdang untuk tindakan lanjut seblum dibawa pulang ke kampung halamannya diKampung Kubu Gajah Sungai Buluh untuk disem4dikan Tanah Kubur Masjid Jamiul Ehsan, Kampung Kubu Gajah.

Arwah meningg4lkan seorang isteri serta 4 org anak berusia 19thn – 5 taun semoga keluarganya tabah. Al fatihah.

 

Sumber : Mediatular

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!