[Video] Anak Kucing Yang Terbi4r Ditutup Dengan Penanda Kekal Mendapat Mandian Pertama Mereka

Apabila Bradford Cat Watch Rescue yang berpangkalan di UK menerima panggilan daripada polis mengenai dua anak kucing yang diabaikan, mereka tidak tahu apa yang diharapkan.

Namun, mereka menganggap mereka telah menyelamatkan banyak kucing selama bertahun-tahun, jadi mereka tidak akan terlalu terkejut dengan apa yang menanti mereka. Tetapi apabila sukarelawan akhirnya tiba di pusat perlindungan, mereka menyedari bahawa keadaan itu sangat berbeza daripada apa yang mereka alami sebelum ini.

Dua ekor anak kucing dinamakan Smurf dan Shrek oleh kakitangan di pusat penyelamat kucing selepas ditemui dengan kejam “berwarna” dengan penanda.

Dua ekor kucing hitam dan putih itu telah dicacatkan oleh samseng yang tidak bertanggungjawab dengan pen biru dan hijau apabila mereka ditemui oleh polis dan dibawa ke Pusat Penyelamat Pengamat Kucing Bradford (BCWR) di West Yorks.

Kakitangan di pusat penyelamat segera membawa mereka ke doktor haiwan kerana mereka tidak pasti tahap kerosakan yang mungkin disebabkan oleh kuali toksik – kucing menjilat bulu mereka untuk membersihkan diri.

Menurut kakitangan, anak kucing itu baru berusia empat hingga lima minggu dan sangat sakit.

“Jika anak kucing ini tidak diselamatkan, saya pasti mereka akan mati dalam satu atau dua jam.”

Kulit Smurf digegarkan oleh kain perasa dan dia sangat gatal.

Syukurlah, anak-anak kucing comel ini akhirnya berada di tangan yang lebih penyayang. Katie mempunyai kira-kira 80 ekor kucing dan anak kucing di pusat jagaannya pada bila-bila masa.

Dia berkata, “Kami membawa mereka terus ke doktor haiwan. Mereka mengambil ubat dan ubat titis mata, dan kami memandikan mereka dengan penyelesaian khas.

“Setakat ini mereka sudah empat kali mandi. Warna itu mula keluar dari tubuh mereka, tetapi masih di wajah dan di mata mereka.

Video:

Leave a Comment

error: Content is protected !!