Berkali-kali, Dia Bergegas Kembali Ke Api, Bermati-matian Berusaha Menjaga Semua Anak Kecilnya!

Semua ibu faham betapa kuatnya naluri untuk membela anak-anak kita. Naluri ini bukan sahaja terhad kepada manusia walaupun, seperti yang dicadangkan oleh seekor moma kucing yang berani! Bayi dari semua spesies bergantung kepada ibu dan bapa mereka untuk melindungi mereka. Majoriti kewajipan itu cenderung jatuh terutamanya pada ibu mereka. Maksimum bayi tidak menyedari hakikat ibu sedang mengawasi mereka, melindungi mereka, membenarkan mereka berkembang menjadi dewasa di bawah penjagaannya yang penuh kasih sayang. Bayi dari semua spesies tidak menyedari bahawa naluri keibuan itu bertindak balas terhadap penjagaan diri ibu sendiri jika dia fikir bayinya tidak berpeluang.

Inilah yang ditunjukkan oleh seekor ibu kucing semasa dia menyedari anak kucingnya berada dalam bahaya selepas kandang terbakar dan mengancam untuk menelan sarang lengkapnya di dalam pendiangan. Seekor kucing separa liar, dia telah dialu-alukan di ladang sebagai kucing berlari, memelihara populasi tikus di bawah kawalan. Kandang itu menangkap perapian memerangkap bahagian dalam anak kucing semasa mereka sedang makan tengah hari. Ibu berlumba-lumba ke dalam api berkali-kali, tidak mempedulikan perlindungannya sendiri, cuba menyelamatkan bayinya. Malangnya, seekor anak kucing yang paling mudah terselamat, seekor anak kucing hitam kecil dengan kaki putih! Ibu sendiri tidak terlepas daripada api. Alas kakinya terbakar, dia telah melecurkan bulu di seluruh badannya, dan berubah menjadi tersedut asap. Tidak mampu membayar harga klinikal heroin itu, pemiliknya tidak boleh membenarkan dia pergi, sehingga mereka membuat sentuhan dengan perlindungan haiwan edmonton berdekatan, furget me no longer animal rescue.

Walaupun mereka telah sesak dengan tetamu, tempat perlindungan tidak boleh menolak mereka yang terselamat. Oleh itu, ibu yang berani dan satu-satunya anak kucingnya yang masih hidup telah dialu-alukan ke dalam perisian angkat dan dihujani dengan penjagaan kasih sayang, dan perhatian. Jalan yang lebih rendah untuk pemulihan menjadi tidak lancar untuk ibu separa liar, harapannya apabila badannya pulih, jantungnya yang keras akan menjadi lembut dalam prosedur. Aspek pertama yang dijaga berubah menjadi kesakitan ibu yang tidak dapat ditanggung, dia kemudiannya menjalani x-ray untuk menilai tahap penyedutan asapnya dan kemungkinan membahayakan paru-parunya. Dia kemudiannya diberi antibiotik, dibius, dan kemudian lukanya kemudian ditangani. Beberapa minggu akan datang akan mengandungi penggunaan ubat ubatan dan salep pada luka bakarnya setiap lapan jam kerana komponen telinga dan alas kakinya yang terbakar jatuh.

Ini adalah salah satu daripada banyak kucing dan anak kucing yang telah mereka bantu pada satu peringkat dalam tahun yang sangat menggembirakan ini. Walau bagaimanapun, tiada ancaman untuk meninggalkannya pada masa dia memerlukannya. Selain daripada kos perubatan awal untuk menstabilkan kumpulan saudara yang kecil ini, apabila mereka benar-benar pulih dan anak kecil telah membesar, kami tetap akan mahu memandikan/neuter, memvaksin & menyuntik mikrocip mereka sebelum mereka boleh berpindah ke rumah selama-lamanya. Rasa lebih tinggi segera mama kucing! Dan kami berharap anda mendapat rumah yang selamat dan penuh kasih sayang, mungkin secara kolektif dengan kanak-kanak yang anda pertaruhkan sepenuhnya. Jika anda benar-benar ingin membantu saya tidak membantu ibu kucing paling berani yang pernah ada, sila amati mereka di media sosial dan tunjukkan sokongan anda! Sudah tentu dalam kesakitan, dengan kaki yang cedera teruk, dia terpincang-pincang ke pintu mereka sambil menangis meminta pertolongan! Perkadaran pengubahsuaian artikel jantung koronari ini dengan semua rakan anda yang suka kucing.

Leave a Comment

error: Content is protected !!