‘Update’ Terkini Polis Telahpun M3nangk4p Suspek, Dipercayai Suspek L4ri Kerana Tiad4 Lesen Dan M3mb4wa Barang T3rlar4ng

‘Update’ Terkini Polis Telahpun M3nangk4p Suspek, Dipercayai Suspek L4ri Kerana Tiad4 Lesen Dan M3mb4wa Barang T3rlar4ng

Pulau Pinang
Kepala Batas
Rempvh kenderaan polis, cuba l4ri sebab tiada lesen memandu
POLIS menah4n sepasang kekasih di Taman Abdullah Fahim, Kepala Batas yang m3lar1kan diri daripada pemeriksaan polis.

Polis men4han pasangan kekasih selepas mengejar kereta dinaiki mereka yang m3larik4n diri kira-kira enam kilometer dari Permatang Tok Bidan hingga ke Taman Abdullah Fahim
Difahamkan, mereka bertindak m3lar1kan diri daripada polis berikutan lelaki yang memandu kereta tidak mempunyai lesen memandu dan dipercayai membawa barang lar4ngan.

Mengulas lanjut, Ketua Polis Daerah Seberang Perai Utara Asisten Komisioner Noorzainy Mohd Noor berkata, salam kejadian 6.30 petang itu, polis yang melakukan tugas rondaan menemui kereta Proton Wira dinaiki lelaki berusia 31 tahun bersama teman wanitanya berusia 33 dalam keadaan mencurigakan.

Beliau berkata, polis mengarahkan pemandunya memberhentikan kenderaan sebanyak dua kali, namun enggan sebaliknya memecut laju kereta dinaiki hingga m3langg4r beberapa lampu isyarat.
Anggota kemudian mengejar suspek dari Permatang Tok Bidan hingga Taman Abdullah Fahim dengan bantuan polis peronda yang ketika itu turut keluar membuat tugas rondaan kemudian mengepung suspek dengan menutup salah satu jalan keluar utama taman perumahan berkenaan.

Suspek kemudian bert1ndak m3langg@r kenderaan anggota polis yang menutup jalan berkenaan sehingga mengalami beberapa ker0sak4n di bahagian hadapan sebelah kanan pemandu,” katanya dalam kenyataan
Katanya, anggota kemudian terus membuat t4ngk4pan ke atas suspek lelaki dan juga teman wanitanya untuk siasatan lanjut.

Pemeriksaan awal mendapati suspek bert1ndak m3lar1kan diri dari polis berikutan memandu kereta tanpa lesen dan dipercayai membawa barang lar4ngan.

Semakan ke atas suspek lelaki mendapati dia mempunyai 18 rekod lampau membabitkan k3s jen4yah dan dad4h manakala teman wanitanya mempunyai tiga rekod berkaitan dad4h,” katanya.

Terdahulu, tular di laman sosial kejadian polis mengejar dan menahan suspek di kawasan taman perumahan yang dirakamkan penduduk berdekatan hingga menimbulkan tanda tanya.

Noorzainy berkata, siasatan lanjut terhadap kedua-dua suspek masih lagi diteruskan di Balai Polis Kepala Batas

Sudah baca artikel ini?Mohon komen dan share semua..Terima Kasih Banyak!

Sumber:facebook zamrud zam

Leave a Comment

error: Content is protected !!