Pemandu Kereta Iswara Dibvru Kerana M3rempvh Peronda Polis(MPV), Dipercayai Suspek L4ri Bersama Kekasihnya

Pemandu Kereta Iswara Dibvru Kerana M3rempvh Peronda Polis(MPV), Dipercayai Suspek L4ri Bersama Kekasihnya

KUALA LUMPUR: Polis memburu pemandu kereta yang mer3mpuh sebuah kenderaan peronda polis (MPV) ketika ditah4n untuk pemeriksaan di Jalan PJS 7/9, Bandar Sunway, dekat sini, malam tadi.

Dalam kejadian kira-kira jam 7.25 malam itu, anggota MPV terbabit sedang melakukan rondaan sebelum terserempak sebuah PROTON Iswara Aeroback dipandu seorang lelaki tempatan dalam keadaan mencurigakan.

Kereta itu diarah berhenti dan ketika anggota MPV cuba membuat pemeriksaan, kenderaan itu tiba-tiba mengundur secara laju dan merempuh kenderaan polis sebelum memecut dari lokasi.

Ketua Polis Daerah Subang Jaya, Asisten Komisioner Abd Khalid Othman, berkata pasukan MPV mengejar kenderaan susp3k dan berjaya disekat di susur keluar ke Lebuhraya Baru Pantai (NPE)

“Bagaimanapun, suspek sekali lagi mengundurkan kenderaannya sehingga mel4nggar kenderaan MPV untuk kali kedua.

“Pelanggaran kali ini menyebabkan kenderaan MPV r0sak teruk di bahagian hadapan dan tidak dapat bergerak, dan susp3k berjaya meloloskan diri dengan kenderaannya,” katanya dalam kenyataan, hari ini.

Katanya, anggota yang terbabit dalam kejadian itu tidak mengalami sebarang k3ced3raan.

“Sejurus kejadian itu, hebahan dibuat untuk menggerakkan semua elemen yang berada di lapangan untuk mengesan dan m3nangk4p susp3k. Sehingga kini susp3k dan kenderaannya belum ditemui

“Siasatan awal mendapati kenderaan yang digunakan susp3k pernah dilaporkan hil4ng pada 21 Jun lalu di Batu 9, Cheras,” katanya.

Abd Khalid berkata siasatan dijalankan mengikut Seksyen 307 Kanun K3seks4an (cubaan m3mbunvh) dan Seksyen 186 Kanun K3seks4an (menghalang penjawat awam).

Siasatan turut dijalankan mengikut Seksyen 188 Kanun K3seksa4n (mengingkari perintah oleh penjawat awam) dan Seksyen 42 Akta Pengangkutan Jalan 1987 (memandu secara melulu).

Pihak polis memohon kerjasama orang awam yang mempunyai maklumat mengenai kejadian ini atau kenderaan yang digunakan untuk tampil membantu siasatan dengan menghubungi Pusat Kawalan Daerah Subang Jaya di talian 03-56210343.

Sudah baca artikel ini?Mohon komen dan share semua..Terima Kasih Banyak!

Sumber:bharian.com

Leave a Comment

error: Content is protected !!