“Um mat Islam T1dak Ambil Tahu Isu Palass tinn Hukumnya Berd0sa, Nabi Muhammad Tdak Mengaku Um mat”- Ustaz Adnin

Pendakwah, penulis noveldan penerbit lagu ustaz Adnin Roslan menjelaskan bahawa berdosa umat islam tidak mengambil tahu kemelut yang meng4ncam negara islam, palestin.kata ustaz adnin mengambil tahu tentang peristiwa yang terjadi di palass tinn bukan sekadar membabitkan isu kemanusian tetapi juga akidah ;sebagai umat islam.

https://youtu.be/b26CG8-RNWo

 

Sahabat sekalian bukumnya berd0sa sebab isu palass tinn bukan sekadar isu kemanusian tetapi ini adalah isu akidah. Pertamanya, kalau kita tak ambil tahu isu palass tinn nabi muhammad tak mengaku ummatnya.Nabi pernah bersabdah,siapa yang tak ambil tahu urusan umat islam,maka dia bukan di kalangan mereka.makna kalau kita tak ambil tahu tentang urusan saudara kita kat palestin kita bukanlah dikalangan umat islam,jelasnya.

Soal Kiamat

Nasihat saya, elakkan meramal-ramal. Soal ki4mat ni HANYA ALLAH YANG TAHU. Tugas kita? Beramal, berdakwah, beribadah, beri manfaat pada masyarakat, bantu mereka yang memerlukan, tambah ilmu, dan bersiap sedia. Kerana akhirnya, K3MATIAN itu datang bila-bila masa sahaja. Dan k3matian itu juga satu ki4mat buat diri kita.

Sumber : Majalah Harian

Leave a Comment

error: Content is protected !!