Tuan Terkunci Di Luar, Kucing Tolong Bukakan Tingkap Raih Perhatian.

Tuan Terkunci Di Luar, Kucing Tolong Bukakan Tingkap Raih Perhatian.

Gelagat kucing bijak tersebut turut meraih perhatian ramai sehinggakan video itu meraih hampir enam juta tontonan. Malah rata-rata netizen turut sama terpegun melihat kepandaian kucing itu seolah-olah faham dengan situasi yang dialami pemiliknya itu.

Siapa sangka ketika anda dalam kesusahan, kucing peliharaan anda mampu menyelamatkan anda dan membantu anda keluar dari masalah tersebut. Itulah yang dialami seorang wanita ini apabila kucingnya berjaya membantunya yang terpperangkap di luar rumah.

Apa yang menarik perhatian ialah kucing itu seolah-olah faham pemiliknya berada dalam kesusahan. Malah kucing itu kemudian cuba membuka tingkap di bilik itu beberapa kali selepas diminta pemilknya itu.

Pada video yang dikongsikan ini, wanita itu memberitahu dia terperangkap di luar biliknya selama sejam gara-gara kunci yang tertinggal di dalam biliknya itu. Dalam masa yang sama, kucingnya berada di dalam bilik itu dan tidak dapat keluar daripada situ.

Di ruangan komen, netizen turut sama terpegun dengan kepintaran kucing itu dalam membantu pemiliknya. Malah ada yang turut berseloroh membandingkan dengan kucing mereka yang tentunya akan membuat tidak tahu sahaja jika berada dalam situasi yang sama.

Setelah beberapa kali mencuba, kucing itu akhirnya berjaya membuka tingkap itu malah siap menolaknya untuk membantu pemiliknya masuk. Melihat kepandaian kucing itu, pemiliknya turut rasa gembira dan terharu dengan pertolongannya itu.

Sumber: imuslimnetwork.com

Leave a Comment

error: Content is protected !!