Terbongkar Lagi K3kejam4n Rumah Kebajikan, Kepala Dih4ntuk,Dipukvl,Dipij4k & Bersalin atas Lantai?

Terbongkar Lagi K3kejam4n Rumah Kebajikan, Kepala Dih4ntuk,Dipukvl,Dipij4k & Bersalin atas Lantai?

Seorang pengguna Facebook iaitu Mohd Fadhli Salleh berkongsi pendedahan oleh seorang ibu tentang k3kej4man yang dipercayai berlaku di sebuah rumah kebajikan yang baru-baru ini menjadi bualan hangat netizen di media sosial.

Lagi kekejaman terbongkar

Menurut perkongsian Mohd Fadhli Salleh di Facebook, rumah kebajikan viral ini pada awalnya sangat bagus kerana penubuhannya bertujuan untuk menempatkan remaja yang hamil dilu4r nik4h, mereka yang tid4k diterima keluarga dan sebagainya. Difahamkan, kesemua individu ini akan dijaga dengan baik sehinggalah bayi dilahirkan.

Namun, sebaliknya pula yang berlaku apabila ada pihak mendkwa rumah kebajikan viral ini sengaja menyembunyikan p3ndera4n yang berlaku di sana demi demi menjaga imej dan reputasi seseorang.

Ada sukarelawan yang sangat pengasih lagi penyayang buat aduan pun mereka tak layan. Sukarelawan ini tidak sesekali rela dan redha dengan perbuatan p3nder4an, namun katanya, mereka cuma watak kecil sahaja sedangkan yang menutup hal ini orang ada nama dan jawatan besar dalam organisasi ini.

Seorang wanita yang enggan dikenali identitinya menceritakan kepada Mohd Fadhli Salleh tentang pengalaman hit4m yang pernah dilalui anaknya ketika menetap di rumah kebajikan viral itu. D4kwa individu ini, anak perempuannya yang hamil dilu4r n1kah telah dimasukkan ke rumah kebajikan viral tersebut.

Dalam masa 3 hari, anak saya dilayan tervk. Kepala dihantuk ke dinding, di cekik, bermacam-macm lagi. Anak saya hendak melarikan diri sampai p4njat pag4r. T4k dilay4n sampai bersalin atas lantai.

Kepala dihantuk ke dinding

Dakwa Mohd Fadhli Salleh, ada di antara penghuni di sana telah dipukvl dengan batang buluh sehingga meninggalkan kes4n luk@. Lebih kej4m, kepala mereka dih4ntuk ke dinding. Tak dapat dibayangkan bagaimana k3sak1tan yang ditanggung mereka sepanjang berada di sana.

Adik. B : – di pukvl, lemp4ng, pij4k sebab cuba lari. XXX nak amik anak dia (Baby S) untuk diberi pada orang lain. Dia dapat tahu, dia lari sehelai sepinggang. 3x attempt lari tak berjaya. Setiap kali cubaan lari, kena tangk4p dan kena pukvl. Lepas k3s **** viral, Adik B contact seseorang cerita hal ini.

Adik C :- di pvkul, tak dapat jaga anak dia sampai depressed budak tu. Kel4r tangan. Dia cakap baik dia m4ti je. Dia l0st hope dah.

Adik D :- Mengandung 7 bulan, l4ri panj4t pagar, dapat tangkap. Lepas tu xxxx tar1k rambut dia, ser3t dari hall ke dapur. Sep4k dia sampai mulut dan hidung b3rdar4h. Dia beranak malam tu/esoknya di **, dan dia terus balik lepas discharge dari HKL.

D@kwa individu ini lagi, segala maklumat yang diberikan ini merupakan info sahih yang diperoleh daripada sumber primer. Dalam pada itu, Mohd Fadhli Salleh mengharapkan keadilan buat kanak-kanak yang did4kwa did3ra oleh individu yang tidak b3rperik3manus1aan. Bukan itu sahaja, dia berharap agar individu yang terlibat dalam k3s p3ndera4n kanak-kanak akan mendapat hukvman yang setimpal.

‘Sampai bersalin atas lantai’

Sudah baca artikel ini?Mohon komen dan share sahabat semua agar individu yang terlibat mendapat hukuman setimpal

Sumber:ohbulan.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*