Temui Sir Whines-A-Lot Yang Suka Mencur1 Wang Untuk Gelandangan

Sir Whines-A-Lot tidak membenarkan apa-apa berlalu. Bukan sebarang wang kertas, iaitu.

Kucing penyelamat yang comel itu, yang tinggal secara tetap di pejabat GuRuStu di pusat bandar Tulsa, Oklahoma, telah mendapat ramai pengikut di kawasan itu. Dia bekerja seperti pekerja kucing biasa pada siang hari, gembira untuk memberi rakan sekerjanya berehat atau melompat pada komputer mereka untuk menulis e-mel secara tidak jelas bagi pihak mereka.

Pekerjaan sebenar Sir Whines-A-Lot, bagaimanapun, bermula pada waktu petang.

Pada suatu pagi apabila Stuart McDaniel tiba semula di tempat kerja, dia melihat sejumlah wang tunai di atas lantai bersebelahan dengan pintu kaca tempat Sir Whines-A-Lot suka berjemur dan orang ramai menonton.

Persoalan mengenai bagaimana wang itu sampai ke sana semakin rumit.

“Kami tidak tahu mengapa ia terus berlaku, tetapi ia berlaku. Oleh itu, kami memilih untuk menguji teori, kata McDaniel kepada The Dodo. Apabila kami cuba meluncurkan wang tunai melalui bukaan pintu, kucing itu melompat dan meraihnya.

Ternyata Sir Whines-a-lot, yang mempunyai kawalan penuh ke atas kemudahan itu pada waktu malam, telah membeli sendiri semua wang itu. Dan wang tunai terus masuk.

McDaniel menduga bahawa Sir Whines-A-Lot telah memikat orang yang lalu lalang ke kaca semasa rakan sekerjanya tiada, mendorong mereka untuk cuba berinteraksi dengannya melalui slot itu. Dalam senario itu, bil akan menjadikan mainan kucing yang mudah.

“Saya rasa orang pertama tidak berniat untuk kehilangan dolar mereka,” kata McDaniel. “Mereka mungkin meletakkannya untuk mengacaukannya, dan dia merampasnya. Apabila anda memegang wang di sana, dia akan memukulnya secara main-main pada mulanya, seperti, ‘Oh, itu agak menyeronokkan.’ Tetapi kemudian tiba-tiba dia akan menggigitnya dan merobeknya dari tangan anda. Dia melakukannya dengan pantas, anda tidak menyedari apa yang berlaku.”

Berikut ialah video Sir Whines-A-Lot beraksi.

Lama kelamaan, kecenderungan merebut wang kucing itu menjadi tarikan tempatan. Tidak lama kemudian, semakin ramai orang mula mempermainkan Sir Whines-A-Lot dengan moola — moola yang akhirnya mereka kalah.

“Ia sudah menjadi permainan. Anda memerlukan satu dolar untuk bermain, kerana kucing itu akan mendapatkan wang anda, “kata McDaniel.

Permainan ini sangat mudah untuk Sir Whines-A-Lot, ia mesti merasakan kepadanya sedikit seperti mencuri.

“Apabila wang masuk, dia menepuknya. Seperti, ‘Ini adalah wang saya sekarang,'” kata McDaniel. “Dia juga akan berkubang di dalamnya – seperti, bergolek dalam doh. Dia benar-benar akan berguling-guling di dalamnya. Saya tidak pernah melihat perkara seperti itu.”

Melihat bagaimana haiwan peliharaan pejabat mereka menyapu doh pada waktu malam, McDaniel memutuskan ia harus digunakan dengan baik. Dia mula mendermakannya kepada badan amal yang membantu penduduk gelandangan di bandar itu. Dia fikir Sir Whines-A-Lot akan bersetuju.

“Dia pernah kehilangan tempat tinggal, jadi nampaknya sesuai,” kata McDaniel.

Setakat ini, Sir Whines-A-Lot telah mengumpulkan lebih $100 — didermakan dengan nama samarannya: CASHnip Kitty.

McDaniels menjangkakan bahawa, apabila berita tersiar, lebih ramai orang akan berusaha keras untuk mendapatkan wang mereka dirampas oleh Sir Whines-A-Lot. Dan kucing dengan senang hati akan mengeluarkannya dari tangan mereka:

“Dia jelas menikmati perhatian, ” kata McDaniel. “Selagi dia mahu melakukannya, kami akan terus membiarkannya.”

Tiada siapa yang dapat meneka bahawa kucing pejabat mereka yang gempal akan mula menjadi dermawan, tetapi ia hanya membuatkan mereka lebih menyayanginya.

Leave a Comment

error: Content is protected !!