Seorang Wanita Baik Hati Tawar Untuk Menyelamatkan Si Oyen Berusia 16 Tahun Yang Bakal Dibuang

Lahmia Mareeal Marano menerima mesej teks daripada rakan yang bekerja di klinik veterinar, dan apabila dia membukanya, dia melihat gambar Maxx, seekor kucing berusia 16 tahun, melihat ke belakang ke arahnya. Walaupun Maxx berada dalam keadaan sihat, pemiliknya telah masuk dan meminta agar dia dihukum mati, menurut kenalannya. Mereka bekerja keras untuk menghalang perkara itu daripada berlaku dengan mencari rumah baharu untuknya.

“Saya cuba sedaya upaya untuk mencari dia rumah dan saya hampir melakukannya, tetapi mereka tidak dapat membawanya pada akhirnya,” kata Marano kepada The Dodo. “Pada hari Khamis itu, saya diberitahu bahawa jika Maxx tidak menemui rumah, maka dia akan ditidurkan atas permintaan pemiliknya. Saya tidak boleh membiarkan perkara itu berlaku, jadi saya menaiki kereta saya pada keesokan harinya dan memandu selama setengah jam untuk mendapatkannya.”

Marano tidak bercadang untuk memelihara kucing lain, tetapi dia merasakan tarikan ke arah Maxx dan tahu dia perlu membantunya. Kadang-kadang perkara terbaik dalam hidup tidak dirancang.

Maxx kelihatan tertekan dan suka bercakap apabila Marano mula-mula melihatnya, tetapi dia percaya dia memahami bahawa dia berada di sana untuk membantunya. “Dia memukul kepala saya serta-merta. Saya segera menyedari dia berniat untuk menjadi milik saya.

Disebabkan semua yang berlaku, Maxx menjadi rewel dan bingung, tetapi sebaik sahaja dia melihat ibu barunya, dia serta-merta menjadi lebih tenang. Dia nampaknya sedar bahawa dia ada di sana untuk membawanya pulang, dan dia melakukan perkara itu.

Pemilik Maxx sebelum ini mempunyai senarai panjang kebimbangan mengenainya apabila dia pada asalnya dibawa ke doktor haiwan, tetapi sejak Marano membawanya pulang, dia menjadi tambahan yang ideal kepada keluarganya. Dia tidak menghadapi sebarang masalah untuk menetap, dan aktiviti kegemarannya ialah mengikuti ibu baharunya dan memberitahunya betapa dia menyayanginya.

“Maxx menetap di dalam pek dengan cepat dan tidak lama kemudian menemui tempat kegemarannya: singki,” kata Marano. “Dia sangat cerewet dan kami mempunyai perbualan penuh kadang-kadang. Saya rasa dia faham bahawa dia selamat bersama saya. Dia mengikut saya dan berjaga-jaga semasa saya mandi, sesuatu yang dia lakukan pada hari pertama saya membawanya pulang.”

Apabila Marano mula-mula mendapat teks itu daripada rakannya, dia tidak tahu ia akan berakhir dengan dia mengasuh kucing berusia 16 tahun, tetapi sekarang, dia tidak akan melakukannya dengan cara lain.

“Maxx adalah satu rahmat, dan saya percaya dia dihantar kepada saya,” kata Marano.

Leave a Comment

error: Content is protected !!