Stray Kitten Merayau Ke Rumah Gabenor — Dan Mendapat Sambutan Terbaik

Jenny sesat di North Carolina sehingga dia kebetulan berjalan-jalan ke North Carolina Executive Mansion, tempat Gabenor Roy Cooper dan keluarganya tinggal, suatu hari pada akhir Oktober. Dia berlindung di garaj dan segera ditemui oleh keluarga, yang mempunyai reaksi terbaik untuk mencari penceroboh kecil itu.

Gabenor dan keluarganya bersetuju untuk memelihara kucing comel itu selepas memeriksanya dan memastikan kesihatannya. Gabenor Cooper dan keluarganya sudah mempunyai ramai ahli berbulu dalam pasukan mereka, dan mereka tahu kucing yang sesat itu akan sesuai dengannya.

“Kami tidak tahu dari mana dia datang atau bagaimana dia sampai ke sana, tetapi kami mula memanggilnya Jennyanydots (seperti watak dari ‘Kucing,’)” kata ahli keluarga di halaman Facebook First Pets of North Carolina.

Kehidupan Jenny di jalanan telah menyebabkan dia menjadi salah satu haiwan peliharaan pertama…

… dan dia menyayangi setiap minit kehidupan barunya setakat ini.

“Dia ceria, cerewet, dan suka ‘mencari’ corak tertentu di atas permaidani,” menurut halaman Facebook.

Haiwan peliharaan lain di North Carolina Executive Mansion selain Jenny termasuk Alexei, Addy, Forrest, dan Aria the cats, Ben and Rusty the dogs, dan banyak lagi. Jenny telah berasa bimbang terhadap Ben setakat ini kerana dia jauh lebih besar daripadanya, menurut ABC News, tetapi sebaliknya anak kucing itu nampaknya dapat menyesuaikan diri dengan keluarga barunya.

Gabenor Cooper dan keluarganya sentiasa menjadi pencinta haiwan utama, seperti yang dilihat oleh banyak haiwan yang mereka berkongsi rumah dengan mereka, dan mereka sangat gembira kerana mereka akan dapat memberikan Jenny rumah kekal yang penuh kasih sayang.

Leave a Comment

error: Content is protected !!