Dua lelaki memberi makan kucing liar yang ketakutan, kemudian dia kembali dengan anak-anak kucingnya!

Dua lelaki telah memutuskan untuk memberi makan kucing terbiar. Mereka pergi ke hadapan dan meletakkan makanan untuk si kecil dan kemudian pergi begitu sahaja kerana dia jelas terlalu takut dan gementar untuk makan di hadapan mereka. Ini menjadi ritual dan berlangsung selama beberapa bulan. Perlahan tetapi pasti, kucing itu kurang dan gementar di sekeliling orang.

Kemudian, pada satu hari yang menentukan, dia mengejutkan dua lelaki itu dengan membawa seluruh anak kucingnya untuk bertemu dengan mereka. Akhirnya, lelaki itu menghabiskan kira-kira sejam atau lebih untuk mengumpulkan semua bulu kerana mereka pastinya tidak akan membiarkan bayi-bayi itu dibesarkan di jalanan, walaupun mereka sememangnya mempunyai seorang ibu yang hebat!

Kedua-dua lelaki yang baik hati itu memutuskan untuk membawa mama dan sampahnya ke dalam rumah. Keadaan agak sukar pada mulanya kerana tiada anak kucing yang sanggup keluar dari peti mereka. Mereka hanya kelihatan duduk di sana tidak tahu apa yang perlu dilakukan. Akhirnya, satu demi satu, mereka semua keluar dan sebelum terlalu banyak masa berlalu dan mereka melantun-lantun dan berseronok seperti yang sepatutnya dilakukan oleh anak kucing.

Mama kucing yang bangga itu akhirnya dapat berehat dan dapat menyusukan anak-anak kucingnya dengan tenang. Seluruh keluarga berada bersama-sama dan selamat dan kedua-dua lelaki itu kemudian mula mencari rumah untuk anak kucing dan mama manis mereka!

Leave a Comment

error: Content is protected !!