Dua lelaki sedang memancing terjumpa seekor anak kucing mengganggu mereka,Sekarang dia mempunyai rumah yang cantik dan, tidak syak lagi, banyak ikan.

Sedikit gebu terbang ke arah lelaki yang sedang memancing di tasik itu, lantang mengumumkan dirinya.

Siapa yang akan mengangkat tangan untuk menghalau kekasih itu?

Jason sangat terkejut apabila seekor makhluk kecil mengeong tiba-tiba melompat ke arahnya. Bola bulu naik ke begnya, meminta bantuan segera.

“Saya dan rakan saya sedang memancing apabila dia muncul. Dia melintasi dua lorong jalan desa untuk sampai ke tepi jalan tempat kami duduk, “kata Jason.

Mereka kemudiannya menemui anak kucing lain, nampaknya abangnya. Para nelayan mencadangkan anak-anak itu ditinggalkan oleh ibu mereka. “Mereka terlalu muda untuk berdikari.”

Lelaki itu tidak dapat meninggalkan anak kucing dalam bahaya, jadi mereka mengambilnya dan pulang ke rumah.

Oleh itu, dua anak yang ditinggalkan memulakan usaha mereka untuk kehidupan baru.

Anak kucing kelabu itu mengembangkan perasaan terhadap Jason dan mula mengekorinya seperti anak itik melakukan ibunya. Selepas lelaki itu membawa pulang teman wanita barunya, keluarga lain serta-merta mengambil abangnya sebagai anak angkat.

Dia terkaku dalam pelukannya sebaik sahaja dia mencedok bayi itu dan enggan melepaskannya.

Dalam usaha untuk menerima sentuhan yang sangat dia perlukan, dia berpegang pada Juruselamatnya.

Di rumah, kucing kecil itu dipenuhi dengan rasa syukur – akhirnya, seseorang menjaganya! Dia tidak merungut walaupun semasa mandi.

“Kini dia berada dalam keadaan baik, makan seperti juara, sudah menguasai dulang dengan baik. Kami membersihkannya dari parasit sendiri. Kerana dia masih terlalu muda dan kecil, adalah tidak selamat untuk menggunakan ubat kutu, ”saham Jason.

Memandangkan tiada sesiapa yang sudi mengambil bayi itu selama 24 jam, saya dan isteri membuat keputusan untuk mengekalkannya.

Walaupun dia tidak menangkap banyak ikan pada hari itu, lelaki itu membawa pulang seekor anak kucing yang diselamatkan.

2 thoughts on “Dua lelaki sedang memancing terjumpa seekor anak kucing mengganggu mereka,Sekarang dia mempunyai rumah yang cantik dan, tidak syak lagi, banyak ikan.”

Leave a Comment

error: Content is protected !!