Seseorang Membu4ng Kucing Yang Dider4 Di Tempat Perlindungan, Kini Dia Cantik Sejati

Tiada siapa yang tahu pasti dari mana datangnya kucing ini.

Tetapi seperti yang anda boleh lihat dari keadaannya, orang miskin itu telah menderita selama berbulan-bulan, jika tidak bertahun-tahun, pengabaian yang teruk.

Setibanya di Perkhidmatan & Penjagaan Haiwan Daerah Douglas pada suatu pagi, kakitangan telah terserempak dengan pembawa haiwan, dengan bebola besar bulu yang tidak dapat dikenal pasti di dalamnya.

Apa yang mereka lihat hanyalah keadaan kusut, mereka tidak dapat bersenam sama ada ia kucing atau anjing.

Sudah tiba masanya untuk membuka pembawa dan mengetahui. “Kami tidak dapat membalikkannya kerana cara dia ditolak dalam pembawa,” jelas penyelia Liz.

“Jadi kami mengambil bahagian atas dan berfikir, ‘Ya ampun, ia kucing!’ Saya tidak pernah melihat kucing dalam keadaan seperti itu.”

Kucing malang ini hampir tidak dapat bergerak di bawah lapisan kusut dan kusut.

Dia mempunyai berat badan berlebihan kerana kurang bersenam, dan sesiapa yang pernah memilikinya sebelum ini mesti baru sahaja membawa makanan dan air dan meletakkannya tepat di bawah hidungnya.

“Kami segera membawanya ke doktor haiwan di mana mereka membiusnya,” sambung Liz.

“Mereka mencukur kira-kira 4.5 paun rambut daripadanya. Ia memenuhi beg sampah dapur bersaiz penuh.”

Itulah berat yang perlu dipikul untuk seekor kucing, kebebasan yang tiba-tiba ini serta-merta menaikkan keyakinan kucing yang bergelimpangan sebelum ini, yang mereka namakan Bob Marley.

“Setelah rambut dicabut, dia berjalan-jalan. Saya nampak dia mendongak ke kaunter berfikir, ‘Saya boleh melompat ke sana.’ Saya fikir, ‘Tidak, anda tidak boleh.’”

Bob kini tinggal di rumah yang penuh kasih sayang, dan mereka akan membantunya pulih daripada kehidupan yang mengerikan yang mesti dia alami sebelum ini.

Dan mereka telah meletakkan dia dalam diet untuk membantu dia kehilangan semua berat badan berlebihan yang dia bawa.

Pada usia 10 tahun dia masih mempunyai banyak tahun yang baik di hadapannya!

Dan bukankah dia telah menjadi syaitan yang begitu kacak?

Pihak berkuasa masih membuat siasatan untuk mencuba dan mencari pemilik Bob yang terdahulu.

Lelaki yang membuangnya di sana telah dirakam CCTV dan Pejabat Syerif tempatan meminta bantuan dengan harapan dapat mengenal pasti orang ini.

Mungkin dia bukan pemilik dan hanya orang Samaria yang baik yang menyelamatkan Bob dan menjatuhkannya ke pusat perlindungan untuk rawatan, tiada siapa yang tahu.

Walau apa pun, kebenaran pasti akan muncul juga akhirnya. Perkara utama ialah Bob gembira, disayangi dan bebas daripada belenggunya.

Leave a Comment

error: Content is protected !!