Seekor Kucing Liar Yang Dingin Mengetuk Tingkap Wanita Meminta pertolongan Dan Hati Besar Wanita Mengangkatnya

Kucing cantik malang jalanan

Kisahnya adalah tentang seekor kucing cantik yang cuba sedaya upaya untuk bertahan. Walau bagaimanapun, kehidupan melemparkan lebih banyak kepadanya daripada yang rakan kecil itu boleh hadapi, jadi hanya ada satu perkara yang tinggal untuk dia mengetuk pintu, meminta bantuan.

Pada Hari Valentine, seorang wanita mendengar bunyi aneh yang datang dari halaman belakang rumahnya. Dia menyiasat dan mendapati seekor kucing oren berdiri di dalam salji dan mengais di pintunya. Mengeong.

Wanita itu mengambil gambar dan menghubungi Marie Simard, dia menjumpai seekor kucing cantik yang malang…

“Hati saya hancur melihatnya, jadi saya menyuruhnya membawa kucing itu ke doktor haiwan, dan tidak sampai 30 minit kemudian, dia berada di klinik pasangan kami,” kata Simard kepada olly.

“Dia masuk ke dalam pembawa sendiri, dan sebaik sahaja dia pergi ke doktor haiwan, dia sangat mudah mesra, dia membiarkan doktor haiwan melakukan pemeriksaan, ujian darah, dan X-ray, kucing itu tidak liar sama sekali,” Simard berkata. Dia menamakan kucing itu Aslan, sebagai penghormatan kepada singa dalam siri The Chronicles of Narnia.

“Kami menyangka dia kucing yang hilang kerana dia terlalu mesra untuk dilahirkan di luar. Dia tidak mempunyai mikrocip dan tidak dikebiri. Kami menganggap pemilik yang tidak bertanggungjawab meninggalkannya. Kami mempunyai banyak kucing yang ditinggalkan oleh orang yang tidak mampu membayar penjagaan doktor haiwan. Kami memeriksa di mana-mana untuk mencari kucing yang hilang, tetapi kami tidak menemui apa-apa.”…

“Aslan mempunyai gigi reput, radang dingin, luka gigitan (dia berdarah di suatu tempat di badannya), kutu, cacing, dia menghidap diabetes dan alahan kulit. Kerja darahnya sangat teruk, dan dia terpaksa tinggal di hospital beberapa hari supaya dia boleh stabil sebelum pergi ke keluarga angkatnya.”

“Dia menjalani pembedahan untuk giginya yang reput. Dia juga mempunyai masalah dengan matanya, yang dirawat dengan pembedahan.”

Doktor haiwan itu berkata Aslan sangat sakit dan letih, dan dia tidak akan bertahan pada musim sejuk jika dia tidak mendapat perhatian segera.

Aslan kucing cantik itu berterima kasih kepada orang yang menjawab meownya untuk mendapatkan bantuan. Simard berkata dia sangat baik dengan kakitangan klinik dan akan mengeluarkan kakinya keluar dari sangkar supaya orang ramai boleh membelainya.

Segala kasih sayang dan penjagaan telah banyak membantu kesihatan kucing itu. Dalam beberapa hari, Aslan menjadi lebih baik dan bersedia untuk menyelesaikan pemulihannya di rumah angkat.

Setelah Aslan baik-baik saja dan bersedia untuk sebuah keluarga, Simard memberitahu ibu bapa angkatnya sudah tiba masanya untuknya menghantar borang anak angkat Aslan supaya orang ramai boleh memohon. Tetapi ibu angkat Aslan memberitahunya dengan segera bahawa dia sudah menemui keluarganya dan dia mahu dia tinggal bersamanya. Simard bersetuju.

” Dia berkawan dengan dua ekor kucing cantik penyelamat, Cleo dan Jasmin. Jasmin dengan sedih meninggal dunia, tetapi Aslan sangat rapat dengan Cleo. Aslan mempunyai diet istimewa kerana diabetesnya, tetapi dia suka makanan! Ibunya perlu mengawasi pinggannya dengan teliti kerana Aslan tidak akan teragak-agak untuk mencuri makanannya. Kadang-kadang, dia membuat pengecualian dan memberinya hadiah.”

” Aslan adalah kucing yang sangat penyayang. Dia lupa kehidupan luarnya; dia tidak cuba keluar. Dia suka tidur di atas bantalnya, dan dia suka berpelukan.”…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!