Tiga Sebab Utama Kucing Anda Suka Tidur Di Katil Bersama Anda!

Kucing sebenarnya menghabiskan sebahagian besar hidup mereka untuk tidur. Setiap hari mereka berjaya mendapatkan kira-kira 16-20 jam tidur berpecah-belah (atau tidak), dan mereka boleh tidur hampir di mana-mana dan pada bila-bila masa. Selain itu, sebagai pemilik, anda mungkin dikunjungi oleh kucing anda apabila anda berada di atas katil anda dengan kerap. Jadi kenapa begitu?

Berikut adalah 3 sebab utama.
# 1 Mereka perlu merasai kehangatan.


Anda mungkin sudah tahu. Kucing sangat tertarik dengan kehangatan: mereka duduk di atas komputer riba anda, mereka berbaring di bawah matahari, mereka berbaring telentang di tepi perapian, dll. Jadi, rasa apa? Anda adalah salah satu daripada objek hangat itu juga.

#2 Kucing sentiasa perlu berasa selamat untuk tidur.


Tidur adalah ketika mereka paling terdedah, jadi apabila mereka datang kepada anda, mereka sebenarnya mahu berasa dilindungi. Bergembira dan bangga, kucing anda mempercayai anda!

# 3 Mereka hanya mencintai anda.


Kucing anda semakin melekat pada anda terutamanya kerana ia menyayangi anda. Walaupun kucing bukanlah yang terbaik dalam menunjukkan emosi, mereka pastinya mempunyainya. Kucing mengekspresikan kasih sayang mereka dengan memberi anda smooches, mengais muka anda, menjilat anda, menemani anda sentiasa, dan berbaring di atas katil yang sama dengan anda adalah satu lagi cara. Kucing anda berasa selesa sepenuhnya dengan bau anda, jadi mereka mungkin berada di tempat yang mempunyai kesan anda.

Betapa manisnya itu!?

Kami di sini di Halaman Kucing Terbaik berharap anda menikmati siaran ini seperti yang kami lakukan. Jika anda melakukannya, pastikan untuk KONGSI dengan rakan anda!

Leave a Comment

error: Content is protected !!