Seekor Kucing Berteduh Berusia 15 Tahun Menemui Orang Yang Dia Telah Bersedia Seumur Hidupnya!

Kucing senior adalah dari 12 bulan kesebelas dan yang lalu adalah sama 60 tahun ketinggalan zaman berhubung dengan individu tahun. Mereka sukar untuk menjadi epal di mata manusia kerana usia mereka. Kebanyakan individu menganggap dan menganggap bahawa kucing senior tidak akan bertenaga dan penyayang seperti anak kucing atau orang dewasa. Sebenarnya, semua kucing adalah sama. Kesemua mereka mahukan cinta manusia dan perhatian untuk baki masa hidup mereka. Walau bagaimanapun, terdapat banyak kucing senior di tempat perlindungan sehingga kini. Mereka diabaikan tanpa teragak-agak oleh ramai orang.

Salah satu daripada banyak tempat perlindungan di New Jersey, US Voorhees Animal Orphanage memperoleh seekor kucing senior yang mungkin tidak kacak yang mendambakan kasih sayang dan penjagaan. Dia kebetulan berusia 15 tahun, iaitu kira-kira hampir 80 tahun ketinggalan zaman dalam usia manusia! Walaupun keadaan kucing itu semakin tua, semua pekerja jatuh cinta bersama dengan personanya yang manis. Tempat perlindungan itu menamakannya Barnaby.

Bulu Barnaby tidak dijaga, telinganya digigit, namun matanya yang bulat menyebut semuanya. Dia sebenarnya ingin memiliki kediaman yang penuh kasih sayang untuk menikmati tahun-tahun tinggalnya. Rumah Anak Yatim Haiwan Voorhees mengetahui emosi Barnaby yang paling dalam, jadi mereka menyiarkan hanya beberapa foto Barnaby di Fb, berharap seseorang akan mengambil jiwa yang rapuh ini.

“Rakan penyayang yang luar biasa ini tidak sepatutnya menghabiskan masa emasnya di tempat perlindungan.” – Tempat perlindungan yang disebutkan.

Seperti yang dibincangkan di atas, senario Barnaby agak sukar untuk diterima. Tidak ramai individu yang menghargai ketenangan dan kasih sayang abadi dari anak kucing senior. Selepas beberapa hari membuat percubaan, pada satu hari yang menentukan, pengasas Pusat Veterinar Sheehan menyedari Barnaby, dan oleh itu mereka tahu bahawa kucing itu adalah milik mereka. Nampaknya, kucing senior kami yang malang tidak perlu tinggal di tempat perlindungan lagi.

“Selepas kami melihat imejnya di Fb, kami merasakan bahawa dia sebenarnya mahukan banyak penjagaan doktor haiwan hanya pada usia dan rupanya.” – Dr. Ed Sheehan dan pasangannya Clare Sheehan, akhirnya mengambil Barnaby sebagai anak angkat.

Dr. Ed menjalani pemeriksaan penuh untuk kesihatan Barnaby, bersama-sama dengan kerja darah dan rancangan penurunan berat badan. Semua pekerja di Pusat Veterinar Sheehan tergila-gila dengan kucing itu yang tiba di tengah-tengah hanya beberapa jam. Nampaknya Barnaby tahu tempat dia berada, dia berjalan melintasi tempat kerja seolah-olah dia berada di sini sejak zaman kanak-kanaknya.

Rachel, pakar teknologi veterinar Sheehan Veterinar Centre, menyebut: “Ketika mengemop lantai, dia mengambil di belakang untuk mengesahkan tiada tempat yang terlepas. Pada penghujung petang, dia duduk di pangkuan saya untuk mengesahkan saya membuat buku dengan tepat.”

“Kami kini memberinya antibiotik dan dia nampaknya semakin pulih! Dia telah menambah berat badan (hampir satu paun penuh), dan kotnya mula kelihatan lebih tinggi. – Dia menyambung.

Beberapa petunjuk yang baik mula berlaku dengan Barnaby. Yang pasti, Dr.Ed dan Clare telah disumbat dengan keseronokan sebaik sahaja mereka melihat perkembangan kucing itu. Pada dasarnya, kucing itu lebih yakin untuk menunjukkan warna sebenar beliau terhadap makanan.

“Dia suka makanan seniornya dan suka disikat seperti biasa. Dia juga mengambil antibiotiknya seperti seorang juara dan tidak merungut dalam apa-apa hal.” – Rachel menyebut.

Walaupun pada hakikatnya Barnaby mahukan banyak rawatan perubatan tertentu, Dr. Ed memeluk kucing itu dengan sepenuh hati koronarinya. Pasangan Dr Ed mengisytiharkan bahawa kucing senior mereka yang penyayang telah diberi makan dengan baik dan dijaga dengan berkesan oleh orang tengah.

Leave a Comment

error: Content is protected !!