Pelajar Darjah Lima Gigih Cari Rezki,Ambil Upah Mengecat..Hanya Minta Upah Dengan Beras, Undang Sebak

Pelajar Darjah Lima Gigih Cari Rezki,Ambil Upah Mengecat..Hanya Minta Upah Dengan Beras, Undang Sebak

Waktu-waktu get1r ini, semua rakyat mengalami kesuk4ran tersendiri. Jadi, sebagai masyarakat yang prih4tin, tak salah untuk kita saling bantu-membantu kepada mereka yang memerlvk4n agar mereka kembali tersenyum.

Datang kerja mengecat

Hal ini samalah seperti seorang pengguna TikTok dikenali sebagai FaeezSalleh apabila berkongsi video seorang kanak-kanak yang berusia 11 tahun tekun mengecat meja selepas datang bertanyakan kerja yang boleh dilakukan untuk mendapatkan imbuhan.

Gembira dapat bawa balik beras

Namun begitu, apa yang mengejutkan pengguna TikTok berkenaan adalah jawapan kanak-kanak tersebut ketika ditanya mahu dibayar dengan duit ataupun beras.

Menurut FaeezSalleh, kanak-kanak tersebut memilih dibayar dengan beras dan selepas diberikan ‘gaji’, dia kelihatan gembira pulang berjalan kaki sambil membawa sekampit beras hasil usahanya mengecat.

Ucap terima kasih kepada semua

Disebabkan video yang dikongsikan di aplikasi TikTok itu tular, kanak-kanak tersebut yang dikenali sebagai Muhammad Hanif bin Zakaria itu telah mengucapkan ribuan terima kasih kerana memberikan bantuan dan juga sokongan untuknya.

Dia juga berharap orang ramai dapat mendoakannya mencari rezeki yang halal buat membantu keluarga pada masa akan datang.

Semoga membesar menjadi anak yang berguna

Sehubungan dengan perk0ngsian tersebut, rata-rata warganet berasa begitu tersentuh dengan kegigihan pelajar darjah 5 itu mencari pendapatan tambahan untuk membantu orang tua.

Mereka juga memuji tind4kannya yang bijak mencari peluang untuk bekerja bagi membantu keluarga dan mend0akan agar segala urusan Muhammad Hanif terus dipermudahkan, InnsyaAllah.

K0MEN:


PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantausemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Sumber:SantaiViral

Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Ya. Terima Kasih

Follow dan Like kami di Berani Bangkit

Leave a Comment

error: Content is protected !!