Oyen Patah Hati Selamanya Selepas Pulang Ke Tempat Perlindungan Untuk Kali Ketiga

Selepas dikembalikan ke pusat perlindungan bukan sekali, tetapi TIGA kali, seekor kucing malang patah hati.

Tidak setiap kawan berbulu cukup bernasib baik untuk mencari keluarga sejati yang memuja dan menerima mereka seadanya. Yang lain, sedihnya, mesti menanggung beberapa siri nasib malang sehingga mereka menemui keluarga yang sesuai.

Oscar, seekor anak kucing cantik yang telah dikembalikan ke tempat perlindungan Burton RSCPA untuk kali ketiga, adalah subjek naratif ini. Selepas pekerja dan ramai individu berkomunikasi dalam talian bahawa anak kucing cantik itu sedang mencari rumah baharu, keluarga terakhirnya datang ke tempat perlindungan dengan teruja untuk mengambilnya sebagai anak angkat.

Apabila keluarga itu tiba di pusat perlindungan, Oscar sudah dipulangkan dua kali tanpa penjelasan, menunjukkan bahawa tiada siapa yang berminat dengannya.

Pengasuh Oscar sangat gembira kerana keluarga ini berminat; Lagipun, kali ketiga adalah daya tarikan, dan ini adalah peluang ketiga Oscar, dan dia pergi dengan pemilik barunya dengan lebih gembira. Namun, kekecewaan menyelinap dengan pantas apabila keluarga itu memulangkan anak kucing itu ke tempat perlindungan beberapa bulan kemudian.

Anak kucing itu kembali ke kawasan perlindungan, bingung mengapa tiada siapa yang mahu dia berada di rumah mereka. Oscar adalah kucing yang sangat mesra dan lincah, menurut pekerja tempat perlindungan, yang tidak dapat memahami kesengsaraan anak kucing itu. The Burton RSCPA berkata di halaman Facebooknya:

“Sejak September, Oscar telah bersama kami untuk musim ketiganya, telah dialu-alukan kembali kerana wataknya (kadang-kadang berapi-api).

Apabila Oscar tiba, seluruh krew terkejut; mereka tidak percaya bahawa kucing yang manis itu tidak boleh masuk ke dalam sebuah keluarga. Mereka menambah bahawa kucing itu tidak mempunyai personaliti yang unik dan mereka tidak pernah melihat sesuatu yang pelik mengenainya sepanjang berada di pusat perlindungan itu.

Walaupun dia suka berekspresi dengan meownya, anak kucing ini tidak marah. Sebaliknya, dia lebih suka menarik perhatian kakitangan dengan mendekati kepalanya perlahan-lahan seolah-olah mengingatkan semua orang bahawa dia adalah sebahagian daripada tempat perlindungan.

“Mempunyai Oscar adalah idea yang sangat baik kerana dia seorang yang ekstrovert, suka mencabar dan mudah bergaul. MESRA, memang!! Apabila dia bertemu kami pada waktu pagi, dia mendengkur teruja; dia tidak malu atau takut di sekeliling orang lain. “Bagaimanapun, dia telah mempamerkan sisi yang agresif pada masa-masa tertentu dan mempunyai detik-detik yang tidak dijangka,” menurut RSCPA.

Walaupun kelakuan luar biasa anak kucing itu, penjaganya pasti bahawa sikapnya akan bertambah baik dari semasa ke semasa; Apa yang dia perlukan sekarang ialah seseorang untuk menerima dia seadanya, tetapi yang paling penting, seseorang yang mempunyai banyak kesabaran untuk mengikutinya melalui proses ini.

Dari sini, pasukan telah menyimpulkan bahawa isu bersekedudukan Oscar timbul apabila mereka memaksanya untuk mengambil bahagian dalam aktiviti atau berkongsi dengan kucing lain.

Mereka juga menyebut bahawa dia mungkin mengalami kesukaran dengan wanita yang lebih tua, mungkin akibat trauma sebelumnya. Akibatnya, mereka menghendaki bakal anak angkat menjadi muda dan, sebaik-baiknya, lelaki.

Mereka menasihatkan bahawa perkara terbaik untuk Oscar ialah membiarkannya berdikari dan tidak memberi sebarang tekanan kepadanya untuk mencapai apa-apa; ini tiada kaitan dengan paparan kasih sayangnya; dia hanya akan datang untuk menyambut mereka dan membiarkan mereka membelainya.

Leave a Comment

error: Content is protected !!