Kucing Dewasa Yang Hampir Seumur Hidupnya Menjadi Gelandangan Mendedikasikan Tahun-Tahun Akhirnya Untuk Membantu Anak-Anak Yatim Yang Memerlukan

Runt, kucing tabby, sentiasa menjadi kucing terbiar sepanjang hidupnya sehingga Emily Blythe membawanya masuk. Apabila Runt ditemui, dia berada dalam keadaan yang teruk. Selain itu, dia kekurangan zat makanan, dia mempunyai beberapa luka di muka dan telinganya, dan dia mengalami jangkitan pernafasan.

Tubuhnya berada dalam keadaan yang agak teruk apabila dia dibawa ke Pusat Perlindungan Haiwan Lake County, tempat perlindungan tanpa bunuh tempatan di Tavares, Florida. Selain itu, Runt adalah kucing yang lebih tua, dan anggaran umurnya adalah sekitar 14 tahun.

Sebaik tiba di pusat perlindungan, Runt dirawat selama beberapa minggu sehingga dia cukup sihat untuk dibawa ke rumah angkat. Pada masa itu, Blythe memutuskan untuk memelihara Runt sementara bersama haiwan peliharaannya yang lain.

Dalam temu bual baru-baru ini, Blythe memberitahu Love Meow bahawa Runt nampaknya menyukai tempat baharu itu, dan sesuai dengan kucing senior yang lain. Pada malam pertama, Runt begitu selesa sehingga dia tidur seperti rumahnya selama ini.

Jelas bagi Blythe bahawa dia berada di dalam rumah itu, jadi dia tidak boleh berpisah dengannya. Buat pertama kali dalam hidupnya, Runt akhirnya mempunyai rumah untuk dipanggil rumahnya sendiri.

Runt ialah kucing yang mudah mesra, dan dia bergaul dengan semua haiwan peliharaan di dalam rumah, malah anak anjing dan anak kucing. Suatu ketika, Blythe membawa pulang anak kucing angkat, dan Runt mengambil tanggung jawab untuk memelihara anak kucing itu. Pada mulanya, Blythe menyangka bahawa anak kucing angkat itu tidak akan berjaya, tetapi ia berjaya, terima kasih kepada Runt.

April lalu, Blythe membawa pulang dua ekor anak kucing yatim piatu, Dolly dan Reece. Dolly seorang yang pemalu dan gelisah, tetapi Runt melangkah masuk untuk menjadi ibu bapa untuk mereka berdua. Sekarang, Dolly berlari ke Runt untuk mendapatkan kasih sayang.

Hari ini, setiap kali anak kucing yatim piatu dibawa ke rumah mereka, Runt menjadi bapa kepada mereka. Dia menyayangi dan memelihara mereka, hampir seperti tujuan hidupnya adalah untuk membuat semua haiwan yang diselamatkan berasa lebih baik.

Di rumah Blythe, Runt tinggal bersama Sassy, Pixie dan Petunia. Petunia ialah kucing comel dan penyayang yang tiba di tempat perlindungan dengan kecederaan muka.

Dahulu, Petunia ditembak di muka semasa dia hanya seekor anak kucing. Kini, dia sihat, disayangi, dan bahagia.

Hari ini, Blythe kerap menyiarkan foto haiwan peliharaannya, dan dia berhasrat untuk menunjukkan kepada orang ramai betapa hebatnya haiwan perlindungan. Tengok Instagram dia.

Leave a Comment

error: Content is protected !!