Pernah Cakap Mahu Beri RM50k, MK K-Clique Penuhi Niatnya Untuk Beri Kepada Pakcik Hadi

Pernah Cakap Mahu Beri RM50k, MK K-Clique Penuhi Niatnya Untuk Beri Kepada Pakcik Hadi

Semenjak video yang baru tular seorang usahawan dan juga influencer terkenal didakwa biadap dengan seorang warga emas tular, ramai yang telah tampil menyuarakan rasa geram melihat video tersebut.

Paling mencuri tumpuan adalah perkongsian penyanyi terkenal dari kumpulan K-Clique, iaitu MK K-Clique atau nama sebenarnya Muhammad Hairi Amin bin Hamdan di ruangan IG story tempoh hari.

Pernah cakap nak beri RM50k

Dia yang berang menonton video tersebut telah menulis mahu memberi RM50,000 kepada pakcik tersebut selepas berasa geram apabila mengetahui yang warga emas berkenaan ditawarkan RM50 kerana berani ke depan.

Minta maaf terkasar bahasa

Sedar akan kesilapannya yang terbawa emosi, MK telah memohon maaf selepas itu dan mengakui berasa sesal setelah ditegur dan dinasihati peminatnya mengenai tindakan terburu-buru itu.

Dia juga menerima pendapat yang memaklumkan ada cara lain yang lebih baik untuk membantu warga emas itu dari terus menyerang individu yang didakwa berlaku biadap terharap warga emas tersebut.

Nampak macam bapa sendiri

Bertemu dengan Pakcik Hadi

Menerusi aplikasi TikToknya, selebriti tersebut telah datang ke Pusat Transit Gelandangan Kuala Lumpur untuk bertemu sendiri dengan pakcik berkenaan yang dikenali sebagai Pakcik Hadi bagi bertanya khabar dan berborak buat seketika.

Walaupun tidak kedengaran perbualan mereka, namun MK sempt menulis di ruangan kapsyen dengan mendoakan agar Pakcik Hadi sentiasa diberi kesihatan yang baik dan dimurahkan rezeki dalam hidup.

Video: https://www.tiktok.com/@.hairiwhuut/video/6990355269138107674

Kita tak tahu perjalanan hidup pakcik ni

Sehubungan dengan perkongsian tersebut, rata-rata warganet telah meninggalkan komen di ruangan TikTok penyanyi itu dengan mengakui sebak tiap kali melihat video Pakcik Hadi di media sosial.

Mereka juga turut memuji MK yang sudi menyantuni lelaki tersebut dan memberi contoh yang baik kepada masyarakat terutamanya anak muda.

Mereka tak minta jadi macam tu

Rezeki pakcik Allah hadirkan ramai yang prihatin

Tahniah MK santuni Pakcik Hadi

Terus jadi minat MK

BB: Terbaik MK! Semoga rezeki pacik ini dimurahkan.

Sumber: TikTok MK K-Clique / Ohmymedia

Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Ya. Terima Kasih

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami Di Berani Bangkit

Leave a Comment

error: Content is protected !!