Lelaki Sujud Atas Sejadah Undang Sebak,Berkaki Palsu Tunai Solat

Solat merupakan tiang agama. Sebagai seorang Muslim, sudah tentu ibadah solat merupakan satu perlakuan wajib yang dimestikan dalam agama. Jadi, tiada alasan untuk tidak menunaikan ibadah tersebut dalam apa keadaan sekalipun. Hal ini termasuklah mereka yang ca cat anggota ataupun lebih sopan dipanggil orang kelainan upaya (OKU).

Pakai kaki palsu ketika solat

Menerusi perkongsian yang diperoleh daripada Instagram Ilmfeed, seorang lelaki sedang solat dengan berdiri menggunakan kaki palsu telah mencuri tumpuan netizen. Situasi yang dilihat seperti dalam masjid itu memaparkan lelaki tersebut sedang solat berjemaah disamping jemaah-jemaah normal yang lain dalam satu saf solat.

Tiada alasan tunai ibadah walaupun ca cat

Walaupun gambar itu difahamkan diambil dari luar negara, namun ia tetap berjaya menyedarkan netizen kerana menunjukkan betapa kuatnya iman seseorang dalam beribadat tanpa mengeluh kekurangan diri.
Menerusi kapsyen yang dinyatakan juga, kita diwajibkan menunaikan solat tanpa alasan dan seharusnya bersyukur kerana dikurniakan tubuh badan yang sihat sekali gus memudahkan urusan ibadah.

 

Sumber: homelabs.me

Apa kata anda?Dah baca sila share,like dan komen ya.Terima kasih

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!