Kucing Penyelamat Ini Kelihatan Seperti Arnab Dan Sangat Comel

Walaupun kucing penyelamat senior ini mempunyai kisah silam yang agak keruh, ramai yang mengenalinya jatuh cinta dengan rupa menawannya. Kebanyakan haiwan yang diselamatkan datang dengan cerita mereka sendiri, atau sering dibezakan oleh beberapa fakta aneh atau sifat fizikal.

Seekor kucing bernama Peanut dan sembilan kucing lain telah ditinggalkan apabila pemiliknya meninggal dunia, dan mereka berakhir di tempat perlindungan haiwan. Sejak dia datang, memang jelas Peanut ni unik sikit. Selain buta dan pekak separa, dia juga mempunyai rupa fizikal seperti arnab.

Jika Peanut dilahirkan sedemikian atau jika sesuatu berlaku kepadanya pada masa lalu, tidak diketahui mengapa dia tidak seperti kucing lain.

Bentuk mukanya yang ingin tahu dan kedudukan telinganya membuatkan dia diibaratkan seperti seekor arnab. Walaupun ciri fizikalnya yang berbeza, Peanut benar-benar comel dan tidak mengambil masa yang lama untuk seseorang jatuh cinta sepenuhnya dengannya.

Ibu Peanut Sydney Benham memberitahu The Dodo:

Saya tahu saya tidak boleh meninggalkannya di sana sebaik sahaja saya melihatnya.

Sydney memutuskan untuk mengambil Peanut pada September 2020 selepas bertemu dengannya dan mempelajari latar belakangnya dan menyedari bahawa dia adalah haiwan kesayangan yang ideal untuknya. Walaupun umur Peanut—wanita itu diberitahu oleh kakitangan tempat perlindungan bahawa dia berumur sekitar 8 tahun—dia gembira.

Apabila dia tiba di rumah baharunya, ia tidak mengambil masa lama untuk kucing tua manis itu menetap dan dia dengan cepat menunjukkan keperibadiannya yang menyenangkan.

Sydney mengulas:

“Sukar untuk menggambarkan keperibadiannya, tetapi dia unik, dia hanya penyayang, baik, suka bermain dengan jari dan menggigit jari kakinya.”

Memandangkan Peanut kerap bertindak dengan cara yang dia rasa menjengkelkan atau mengabaikannya, ibunya mendakwa bahawa dia lebih bijak daripada yang dilihatnya.

Dia mengisytiharkan:

“Kecacatannya sama sekali tidak menghalangnya! Dia tidak mempunyai sempadan!

Perkara yang paling ingin tahu ialah apabila seseorang bertemu dengan Peanut yang manis, mereka pasti akan jatuh cinta dengan wajah arnabnya yang comel dan mesra.

Sydney menambah:

“Orang ramai pada umumnya jatuh cinta kepadanya apabila mereka melihatnya. Bagaimana untuk tidak melakukannya?! Dia seorang budak lelaki yang manis ».

Walaupun Peanut berbeza dari segi fizikal dalam banyak cara, keluarganya menyayanginya tanpa mengira kesipian dan kecurangannya.

Sukar untuk membayangkan apa yang telah dilalui Peanut, tetapi yang paling penting, dia kini mempunyai tempat yang penuh kasih sayang dan selamanya.

Peanut menikmati hidupnya bersama keluarganya, dan akan terus mempamerkan penampilan fizikalnya yang manis dan comel.

Jika anda ingin mengetahui lebih lanjut mengenai Peanut, anda boleh mengikutinya di Instagram.

Leave a Comment

error: Content is protected !!