Kucing Yang Kesepian Menjadi Ramah Dengan Kucing Rumah Dan Menempatkan Keluarga Yang Menyayanginya

Sepanjang hidup Maurice, dia seorang gelandangan. Si sesat yang berhati-hati tidak tahu siapa yang harus dipercayai atau ke mana hendak pergi untuk berlindung. Kucing muda itu kemudiannya menyaksikan dua kucing dalam rumah menjilatnya dari seberang pintu rumah mereka, dan sejak itu, tiada apa yang sama untuknya.

Pada 2021, Maurice muncul setiap kali Valerie May bekerja di tamannya. Tetapi tidak lama kemudian si sesat itu menyedari dua ekor kucing dalaman mengintai keluar dari pintu.

“Dia mula menghabiskan banyak masa untuk berkicau kepada mereka melalui pintu skrin,” kata May kepada The Dodo. “Kucing saya kelihatan tertarik dengannya – sama sekali tidak terancam atau wilayah.”

Selepas beberapa minggu ini, May membuka pintu untuk Maurice dan membenarkannya masuk.

“Saya cuba untuk mengetahui sama ada mana-mana jiran tahu dari mana dia berasal, dan doktor haiwan mengimbas dia untuk mendapatkan cip, tetapi kisahnya masih menjadi misteri,” kata May.

Walaupun dia mula-mula menolak untuk dibelai, Maurice nampaknya sedang menyesuaikan diri dengan kehidupan barunya dengan segera.

Dia menghabiskan masa dengan [dua kucing kami], Fifi dan Muggsy, di taman mereka yang selamat dan tidur di dalam rumah, sekali-sekala di atas katil, menurut Mei. Dia nampak sangat berpuas hati dengan kami.

Maurice telah mengalami perubahan yang luar biasa selepas diselamatkan. Dia berhenti mencari makanan, dan bulunya telah menebal dan berkilat.

Mengetahui bahawa salah satu daripada anak kucing yang pernah kehilangan tempat tinggal ini selamat membuatkan saya sangat gembira, kata May. Semasa dia belajar untuk berjinak-jinak dan mempercayai kami, saya meluangkan sebanyak mungkin masa bersamanya semasa apa yang saya suka sebut sebagai “fasa peralihan” dia.

May mula-mula mengenali Maurice tahun lalu apabila kucingnya, Edie, membawa Maurice ke rumah. Edie akhirnya meninggal dunia kerana masalah perubatan, dan Maurice hilang seketika selepas itu. Kemudian, pada suatu hari, dia kembali.

Walaupun Maurice merindui rakan sejati pertamanya, dia akhirnya bersedia untuk membuka diri kepada kucing baharu dan pengalaman baharu dalam kehidupan dalaman.

“Maurice muncul di lorong untuk makan malam, dan setiap petang selepas itu,” kata May. “Kami sangat gembira untuk memberikan apa yang dia sangat inginkan dan perlukan selama ini. Tiada haiwan yang sepatutnya begitu sunyi. Kami tidak sabar untuk melihat keperibadiannya terungkap apabila dia berasa lebih yakin dan selamat.”

Leave a Comment

error: Content is protected !!