Kakak Ini Ambil Kucing Terbiar Selepas Terjumpa Ketika Mendaki Dan Bekhemah

Julai lalu, Kayleen VanderRee percaya dia mendengar sesuatu semasa membuang sampah ke dalam tong sampah di sebuah taman.

Dia berhenti sepenuhnya. Tidak silap lagi bunyi mengeong kucing.

VanderRee berdiri di situ sambil memerhatikan seekor kucing kecil muncul dari sebalik semak dan dengan berhati-hati menghampirinya. VanderRee memberitahu The Dodo, “Saya memujuknya dan mengangkatnya.” Dia kemudian melihat anak kucing kedua. Danielle Gumbley, kawan baiknya, telah dipanggil pada ketika itu.

“Mereka jelas telah ditinggalkan,” kata VanderRee. “Oleh kerana terdapat banyak cougar, beruang, dan helang di rantau ini, kami memutuskan untuk membawanya bersama kami supaya mereka tidak dimakan.”

Mereka memutuskan untuk membawa anak-anak kucing itu bersama mereka pada percutian hujung minggu mereka kerana kemudahan SPCA tempatan mereka ditutup apabila mereka melihat mereka.

“Saya hanya memberi Danielle puppy eyes dan berkata, ‘Anda perlu menyimpannya kerana saya tidak boleh menyimpannya, tetapi anda perlu,'” kata pengarang itu. VanderRee berkata. Kerana dia berada di kolej pada masa itu, dia tidak dapat mengekalkannya. “Kita akan lihat bagaimana prestasi mereka pada hujung minggu,” jawab Gumbley selepas berhenti seketika.

Ketika itulah pengembaraan mereka bermula di kampung halaman mereka di Victoria, British Columbia, Kanada, dan seterusnya ke pergunungan dan tasik. Keel ialah kucing VanderRee dan Bolt adalah kucing Gumbley.

Keesokan harinya mereka memandu lima jam ke utara bersama beberapa rakan lain ke pergunungan. “Bolt dan Keel kebanyakannya melepak dalam jaket kami,” kata VanderRee.

“Mereka pastinya melekat dengan kami serta-merta dan tidak mempunyai masalah untuk menyertai kami semasa memandu. Keel mendengkur sepanjang masa. Sebaik sahaja di laluan itu, mereka kelihatan seperti berada di rumah.”

Bolt, kucing gebu dan Keel, schnauzer, kemungkinan besar adalah adik beradik, dan apabila mereka pulang dari perjalanan pertama mereka, doktor haiwan mengatakan mereka berada dalam keadaan yang sangat baik.

Walaupun kucing terus tinggal bersama Gumbley, keempat-empatnya jarang berjauhan.

“Saya dan Daniel pergi melancong setiap hujung minggu atau setiap hujung minggu yang lain,” jelas VanderRee, “jadi adalah penting bagi kami bahawa kucing itu sesuai dengan gaya hidup kami.”

Kucing mempunyai beg tidur mereka sendiri, tetapi mereka lebih suka tidur dengan atau di atas VanderRee dan Gumbley. Bagi mereka yang keluar di tasik, mereka masing-masing mempunyai tali, tali pinggang dan jaket keselamatan mereka sendiri.

Keel lebih baik dan suka menjadi pusat perhatian. “Jika anda tidak menggarunya, dia suka menggigit jari kaki anda,” tambah VanderRee. “Bolt benar-benar tidak prihatin. Anda boleh membawanya ke mana sahaja anda mahu.”

Kembara berjalan kaki, berkanu, berkayak, belayar dan kasut salji adalah antara aktiviti kegemaran mereka. Musim panas ini, memanjat batu (jika mereka boleh mendapatkan abah-abah yang betul) dan berenang adalah dalam agenda. Beberapa hari, semua kucing mahu lakukan adalah digendong. “Kami boleh mengetahui bila mereka menikmati atau tidak menyukai sesuatu,” tambah VanderRee, “jadi kami memastikan kami melakukannya untuk kucing dan bukan hanya memaksa mereka bersama.”

Di rumah, kucing suka melepak dan meringkuk juga.

Gumbley menghabiskan banyak masa untuk menyembuhkan di rumah selepas koyak dua ligamen di buku lali musim panas lalu. “Kucing-kucing itu sangat membantu, ” kata VanderRee.

Tonton kucing hebat ini beraksi dalam pengembaraan mereka:

Leave a Comment

error: Content is protected !!