Jarang Jumpa Rumput, Kucing Konpius Dan Berjalan Seperti Buaya

Zaman sekarang ni, tidak dinafikan terdapat pelbagai kucing belaan manusia yang jenis ‘indoor’ dan mungkin ada diantaranya yang jarang atau langsung tidak pernah melihat rumput.

Jika kita dapat melihat atau merasai pengalaman berada di satu tempat buat pertama kali seperti pertama kali melancong ke luar negara, mesti ada perkara yang membuatkan kita berasa kagum dan juga rasa risau.

Satu video tular yang dimuatnaik oleh @rostikadewi4 itu, kelihatan seekor kucing oyen yang dikatakan sudah agak lama tidak keluar atau dibawa keluar rumah.

Mungkin itulah pengalaman yang dirasai oleh kucing berwarna si Oyen ini apabila berlekakuan agak aneh ketika berada diatas rumput.

Dalam video itu, kucing berkenaan kelihatan tidak biasa berjalan di atas padang yang luas itu dan kelihatan was-was dan mungkin juga sedikit takut.

Akibatnya, kucing itu seolah-olah bertukar menjadi buaya apabila berjalan dengan gaya seperti merangkak atau mengensot diatas rumput dan tidak berjalan seperti kucing normal.

Di ruangan komen, rata-rata netizen terhibur dan tergelak melihat gaya kucing ini berjalan. Ada juga yang menyamakan cara berjalannya seperti haiwan lain seperti buaya, ular dan kura-kura.

Leave a Comment

error: Content is protected !!