Bayi 6 bulan M3ninggal dunia di taska

Muhammad Nur Fatih berusia enam bulan dil4porkan m3ninggal dunia di sebuah taska di Bukit Gedung semalam. 

BAYAN LEPAS: Seorang bayi lelaki berusia enam bulan m3ninggal dunia ketika berada di bawah jagaan pengasuhnya di sebuah taska di Bukit Gedung, di sini, semalam.

Bayi yang dil4porkan tidak s3darkan diri pada awalnya itu dihantar ke Klinik Kesihatan Bayan Baru jam 9.30 pagi, sebelum dis4hkan m3ninggal dunia oleh doktor.

Ketua Pol1s Daerah Barat Daya, Superintendan AA Anbalagan, berkata sias4tan awal mendapati bayi itu dihantar ke taska berkenaan oleh ibu bapanya jam 6.30 pagi seperti biasa sejak tiga bulan lalu.

Beliau berkata, siasatan ke atas ibu bapa bayi itu dan pekerja taska juga mengesahkan m4ngsa berada dalam keadaan baik dan sihat serta tidak menunjukkan sebarang m4salah ketika dihantar ke premis terbabit.

“Selepas bayi itu dihantar oleh ibu bapanya, pekerja taska berusia 20 tahun itu tertidur bersama m4ngsa, namun sebaik tersedar dia m3ninggalkannya seketika jam 8 pagi untuk ke tandas.

“Kira-kira 30 minit kemudian, wanita itu datang semula dan mendapati bayi lelaki berkenaan sudah tidak sedarkan diri dan kelihatan pucat lalu cuba memberikan bantuan pernafasan, tetapi tidak berjaya,” katanya di sini hari ini.

Anbalagan berkata, bayi itu kemudian dihantar ke klinik oleh pengusaha taska dan doktor kemudian mengesahkan mangsa sudah m3ninggal dunia sebelum dihantar ke Hospit4l Pulau Pinang di sini.

“Hasil b3dah sias4t m3ngesahkan k3matian bayi itu disebabkan p3ndarahan lama di kepala. Pihak hospit4l turut membuat saringan COVID-19 ke atasnya dan mendapati ia negatif.

“Kes diklasifikasikan sebagai m4ti mengejut,” katanya.

Sementara itu, ibu m4ngsa, Suraya Mohd Taib, 24, berkata dia menerima panggilan berhubung k3jadian itu daripada pihak taska jam 9.15 pagi.

“Saya dimaklumkan anak, Muhammad Nur Fatih tidak s3darkan diri dan dibawa ke klinik untuk rawatan lanjut.

“Ketika k3jadian saya dan suami sedang bekerja di sebuah kilang sebelum b3rgegas ke lokasi dan dikejutkan dengan berita k3matian anak.

“Kami reda dan tidak m3nyalahkan sesiapa atau memperb3sarkan hal ini serta m3nganggap Allah SWT pinjamkan anak untuk sementara,” katanya j3nazah Muhammad Nur dibawa pulang ke kampungnya di Pengkalan Hulu, Perak untuk dik3bumikan.

Sumber :  bharian

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!