Anak Kucing Menghibur Satu Sama Lain Selepas Keluarga Mereka Dianak angkat Tanpa Mereka

Neo, anak kucing kelabu kecil yang dilahirkan di pusat perlindungan kepada ibu yang baru kehilangan tempat tinggal, menjalin persahabatan dengan Eenie, anak kucing lain yang ditemui di tempat perlindungan. Mereka baru berusia beberapa minggu ketika itu.


KREDIT: SEKUTU HAIWAN TEXAS
Anak-anak kucing itu kemudiannya cukup bernasib baik untuk ditempatkan di rumah angkat. Neo pergi ke satu keluarga angkat bersama dua orang adik-beradiknya, manakala Eenie pergi ke yang lain.

“Neo sedang diasuh bersama dua adik-beradiknya,” kata Marjorie Royal of Animal Allies of Texas kepada The Dodo. “Abang-abangnya kemudiannya diambil sebagai satu kumpulan, meninggalkan Neo.”

KREDIT: SEKUTU HAIWAN TEXAS
Neo mula meraung apabila ibu angkat Neo memuatkan dua lagi anak kucing ke dalam pembawa untuk mengangkut mereka ke rumah baharu mereka. Dan dia tidak dapat menahan dirinya.

Dia menangis sepanjang hari dan berusaha untuk meringkuk dengan lengan ibu angkatnya, seolah-olah itu kucing lain.

Pasukan penyelamat memutuskan mungkin hanya ada satu cara untuk menghentikan Neo daripada menangis.

KREDIT: SEKUTU HAIWAN TEXAS
“Sebuah keluarga sukarelawan yang hebat pergi sejam setiap perjalanan untuk mendapatkan Eenie supaya dia boleh bersama Neo,” jelas Royal.

Orang ramai tidak pasti sama ada Eenie dan Neo akan mengingati satu sama lain apabila dia tiba di rumah angkat Neo. “Mereka sudah lama tidak bersama,” jelas Royal. “Kebanyakan masa, kucing yang dipasangkan berdesis antara satu sama lain pada mulanya.” Kami tidak pasti ia akan berjaya kerana mereka telah berpisah untuk seketika.”

Namun, tiada desisan antara Neo dan Eenie. Apabila mereka ternampak satu sama lain, mereka segera mula bermain. “Mereka berhubung dengan cepat, dan tiada lagi tangisan,” tambah Royal. Mereka berpelukan dan tertidur berpegangan tangan.

“Haiwan, seperti manusia, mempunyai hati yang besar dan berasa sakit,” kata Royal. “Kami mahu melihat kedua-dua ini diterima pakai bersama.” Neo adalah kucing yang sangat penyayang. Dia tidak akan melaluinya lagi.”


KREDIT: SEKUTU HAIWAN TEXAS

Leave a Comment

error: Content is protected !!