Anak Kucing Dengan Muka Yang Sedih Enggan Untuk Meninggalkan Kotak N4jisnya

Di Perth, Australia Barat, seekor anak kucing berusia 8 tahun ditemui di jalanan awal tahun ini. Calico sangat memerlukan bantuan; dia telah kehilangan banyak berat badan dan kesihatannya telah merosot.

Dia agak malu, bersembunyi di dalam kotak pasir, mengelak daripada bertentang mata, dan cuba menyatu dengan latar belakang. Sukarelawan menggunakan media sosial dengan harapan dapat memberi anak kucing pemalu itu kehidupan yang lebih baik.

Cat Haven WA (di Shenton Park, Australia Barat) telah dimaklumkan tentang kesusahan mereka dan bertindak balas dengan cepat.

Mereka pada mulanya menyangka ia sebagai anak kucing sesat, tetapi ia mempunyai cip mikro. Mereka cuba menghubungi saudara maranya tetapi tidak dapat berbuat demikian.

Simba, anak kucing, mempunyai mata paling sedih yang anda boleh bayangkan dalam haiwan kecil. Dia bingung dan ingin bersembunyi, jadi dia enggan meninggalkan kotak sampahnya.

Dia tidak dapat menahan ketegangan tempat perlindungan dan terus mencari perlindungan di dalam kotak sampah. Walaupun dia memerlukan bantuan dan belas kasihan, dia telah melihat manusia yang paling teruk dan tidak boleh mempercayai sesiapa sahaja.

Simba, anak kucing bermata sedih, bersedia untuk permulaan yang baru.

Selepas beberapa hari tiada sesiapa datang untuk menuntutnya di pusat perlindungan, seorang sukarelawan pengasuh Cat Haven datang untuk membantunya.

Mereka membawanya pulang supaya dia mula berehat dan membina keyakinan pada orang lain.

Anak kucing itu dipindahkan ke persekitaran yang selamat di mana dia mungkin mula berinteraksi.

Gadis bermata sedih itu perlahan-lahan keluar dari kepompongnya. Apabila dia menyedari dia berada dalam persekitaran yang selamat, dia memanaskan diri dengan keluarga angkatnya yang penyayang.

Kucing yang sebelum ini pemalu, mula mencari perhatian orang dan haiwan lain. Dia telah memulihkan harapan dan akhirnya berasa selesa dalam suasana di mana dia dikelilingi oleh orang yang mengambil berat tentang kesejahteraannya.

Tidak ada cara untuk mengetahui berapa lama Simba berada di jalanan, tetapi dia tidak menjadi gila dan tidak lama kemudian kembali dalam keselamatan keluarga yang penuh kasih sayang.

Chelsea dan keluarganya terjumpa kisah Simba pada masa itu dan jatuh cinta dengannya serta-merta. Mereka dapat melihat ke dalam mata sedih anak kucing itu dan memahami dengan tepat apa yang dia perlukan.

Hasrat kucing comel itu akhirnya menjadi kenyataan selepas beberapa minggu dijaga.

Chelsea sangat gembira untuk mengumumkan bahawa dia telah mengambil Simba sebagai anak angkat dan akan memberikannya rumah yang penuh kasih sayang sepanjang hayatnya. Mereka berharap, di sebalik penampilannya yang sedih, dia dipenuhi dengan kebahagiaan yang amat dirinduinya.

Simba, yang telah dinamakan semula sebagai Molly, tidak membuang masa untuk mencari ahli keluarga baharunya untuk berpelukan. Dari saat pertama, mereka memenangi hatinya dengan semua kasih sayang yang mereka tunjukkan kepadanya.

Anak kucing itu suka mengekori pemiliknya di sekitar rumah dan bergesel dengan mereka. Anak kucing ini sangat gembira, peluang baru terbuka untuknya.

Leave a Comment

error: Content is protected !!