Anak Gajah Menghentikan Trafik Untuk Mencuri Banyak Tebu Dari Lori Yang Lalu

Gajah terkenal dengan kemanisannya dan menikmati makanan seperti pisang dan tebu. Mereka selalunya akan merobohkan ladang petani tempatan untuk memakan makanan ini!
Seorang pelancong yang terkejut di lebuh raya Thailand merakam video seekor gajah menghalang lalu lintas dengan mencuri tebu dari kenderaan masuk.

Dalam rakaman itu, gajah itu dilihat melangkah ke jalan raya dan melambatkan lalu lintas sehingga mungkin mencuri tebu daripada kenderaan yang lalu-lalang.


Auan-tia ialah seekor gajah muda yang telah menghabiskan sebahagian besar hidupnya di kawasan perlindungan berhampiran. Kereta-kereta itu tiada pilihan selain memperlahankan kenderaan dan membiarkan anak gajah itu menyiasat lebih lanjut.

Dia terjumpa sebuah kenderaan dengan bahagian atas terbuka dan memutuskan untuk melakukannya dan dalam proses itu, makhluk cantik itu telah menghasilkan kesesakan penuh.

Apa lagi yang boleh anda lakukan daripada berdiri di sana dengan kehairanan ketika makhluk besar ini mencari makanan kegemarannya?

Gajah itu cuba mencuri dari lebih 12 kereta berbeza dalam tempoh dua jam, menurut saksi, sebelum kembali ke hutan.
Kerana dia adalah seekor gajah yang besar, tiada siapa yang berani mendekatinya dan menghalaunya kembali ke dalam semak. Kereta melewatinya dengan laju seperti siput, sambil menunggu dalam barisan panjang untuknya.

Selama beberapa minit, Auan-tia menyelongkar setiap kenderaan yang dalam perjalanan dari ladang berhampiran.

Selepas mencari melalui satu kereta, dia merompak beberapa makanan dan kemudian mengangkat kenderaan seterusnya dalam barisan untuk melakukan perkara yang sama. Hidangannya pada hari itu terdiri daripada tebu dan ubi kayu.

Pegawai hidupan liar memberi amaran kepada pemandu supaya berhati-hati dengan haiwan itu, walaupun gajah di wilayah ini mesra dan jarang menyebabkan bahaya kepada manusia.

Pemandu lori sudah biasa melihat gajah di jalan raya, jadi mereka mengambil langkah tambahan, tetapi ini adalah kes luar biasa di mana binatang itu menghentikan sejumlah besar kenderaan dan enggan pergi.

Video: https://kingdomstv.com/baby-elephant-stops-traffic-to-steal-loads-of-sugarcane-from-passing-trucks/#brid_cp_Brid_55313879

Leave a Comment

error: Content is protected !!