Oyen Tidak Akan Makan Selepas Pemilik Memberinya Untuk Membeli Pelamin Baharu

Tiger Tim ialah kucing oren comel yang akhirnya ditinggalkan dan bersendirian di tempat perlindungan kerana sekeping perabot. Pemilik Tim, yang memilikinya sejak dia menjadi anak kucing berusia 3 bulan, menyerahkannya kepada Penjagaan dan Kawalan Haiwan (ACC) New York City, tetapi tidak jelas mengapa itu menyebabkan Tim tidak dapat tinggal di rumahnya.

Tiger Tim telah diselamatkan oleh Magnificat Cat Rescue dari pusat perlindungan perbandaran dan ditempatkan di rumah angkat yang penuh kasih sayang, tetapi kucing manis itu bingung dan kecewa tentang perpisahan dari keluarga dan rumahnya. Dan keadaan semakin buruk baginya.

“Dia enggan makan, enggan minum. Selama berhari-hari kami memberinya makan secara paksa untuk memastikan dia hidup,” kata penyelamat itu disiarkan di Facebook pada hari Isnin, sambil menambah bahawa dia kehilangan kira-kira 3 paun sejak diserahkan. “Dia tidak pernah agresif; sangat sedih, bergulung-gulung menjadi bola kesengsaraan kecil.”

 

 

Menurut Magnificat, Tiger Tim berada dalam senarai tempat perlindungan ACC bagi mereka yang akan dihukum mati. Dia mungkin telah dihukum mati pada hari itu jika bukan kerana campur tangan mereka.

Tiger Tim telah dihantar ke hospital selepas ujian pada hari Selasa mendedahkan bahawa jumlah sel darah putihnya sangat tinggi, menunjukkan kemungkinan penyakit. Para penyelamatnya bimbang Tiger Tim semakin layu akibat kesakitan.

Perbelanjaan perubatan Tim kini dibayar oleh penyelamat melalui pengumpulan dana. Tim memerlukan banyak kasih sayang dan perhatian untuk kembali sihat, baik dari segi fizikal mahupun mental. Namun, suatu hari nanti, barangkali, dia akan menemui keluarga baharu yang lebih menghargainya daripada harta benda baharu mereka.

Leave a Comment

error: Content is protected !!