Wanita pergi ke tempat perlindungan dan seekor anak kucing dengan wajah tidak simetri terus merenungnya

Seorang wanita tidak boleh lalu apabila anak kucing berwajah tidak simetri di tempat perlindungan tidak akan berhenti merenungnya.

Tidak ada manusia yang baik hati akan dapat menahan jika seekor binatang kecil terus merenungnya. Tetapi walaupun makhluk kecil itu mempunyai keadaan istimewa.

Kucing adalah haiwan yang bijak dan bebas, atas sebab ini, mereka tidak akan memaksa diri mereka untuk mencipta ikatan atau tinggal bersama anda jika mereka tidak berasa selesa. Itulah sebabnya kita sering mendengar bahawa kucing yang memilih kita dan bukan kita yang memilihnya.

Walaupun bersedia menawarkan rumah kepada mereka, kebanyakan masa mereka adalah orang yang mendekati anak angkat mereka dan akhirnya menakluki hati mereka.

Anak kucing itu mempunyai keadaan, tetapi ia tidak membatasinya untuk melakukan aktiviti seperti kucing lain.


Beginilah cara seorang wanita yang baik hati menemui pasangannya yang sempurna selepas menghampiri tempat perlindungan haiwan di bandar Richmond, Virginia.

Lauren Thomson ingin mengambil anak kucing berbulu, tetapi selepas memberi salam kepada beberapa daripada mereka, dia tidak menemui apa yang dia cari. Lauren telah mengambil anak angkat sebelum ini dan tahu bahawa apabila dia berada di hadapan yang betul, dia merasakan hubungan istimewa. Dia mengulas:

“Kucing terakhir yang saya miliki, dia memilih saya dengan menepuk bahu saya sambil melihat kucing lain, saya mencari pasangan lain seperti itu.”


Selepas beberapa minit berkeliaran di tempat perlindungan, tiba-tiba dia merasakan dirinya diperhatikan oleh seekor anak kucing kecil yang memandangnya dari jauh.

Dia memutuskan untuk membalas pandangan dan menemui seekor kucing tabby yang cantik dengan wajah tidak simetri dan lidahnya menjelir. Sejak itu, Lauren tahu dia adalah teman idealnya.

“Saya tahu dia perempuan saya.”

Seorang wanita yang baik hati memberinya peluang yang sangat dia inginkan.


Ia adalah Piddlesticks atau Piddles, seekor anak kucing yang tiba di tempat perlindungan dengan rahang patah, hamil dan tanda-tanda layanan yang tidak adil.

Nasib baik, pusat penyelamat menjaga kesihatannya dan semua anak kucingnya. Piddles menjalani pembedahan kecemasan dan ditinggalkan dengan kecacatan fizikal pada wajahnya, tetapi dia gembira semula.

Dia kini berusia 9 tahun.


Rumah perlindungan itu dapat mencari rumah kekal untuk semua anak anjingnya, tetapi Piddles telah menunggu di tempat perlindungan selama lebih daripada 9 bulan untuk mendapatkan peluang baharu.

Nasib baik, segala-galanya berubah untuknya apabila dia mendapat perhatian Lauren, yang memutuskan untuk mengambilnya sebagai anak angkat tanpa mengira usia dan keadaan fizikalnya. Dalam hal ini, ibu baru Piddles berkata:

“Pada hari pertamanya di rumah, saya dapat tahu dia keliru, tetapi kami rapat dengan cepat, dia berada di sisi saya sejak itu.”


Bola bulu yang comel ini suka meringkuk di pangkuan ibunya dan mendapat banyak pelukan di perutnya. Walaupun dia seekor kucing yang sudah tua, dia masih mempunyai banyak tenaga, gemar terlibat dalam gangguan dan menghabiskan masanya di sebelah orang yang paling dia sayangi.

“Sejak saya mengambilnya sebagai anak angkat, dia telah membuang kebanyakan giginya, tetapi dia seorang gadis kecil yang ceria dan menjalani kehidupan yang normal,” tambah Lauren.

Dia memberi gambaran bahawa dia sentiasa mengenyit mata.


Wajah Piddles yang tidak simetri menjadikannya anak kucing paling comel di dunia, ibunya memutuskan untuk berkongsi video di Tiktok dan tidak mengambil masa lama untuk berjuta-juta pengguna internet jatuh cinta dengan kesempurnaan tidak simetrinya.

Anak kucing kecil ini mempunyai personaliti yang manis, telah menjadi kegembiraan orang-orang di sekelilingnya dan seronok mendapat semua perhatian. Lauren berkata:

“Dia adalah gadis paling manis di dunia dan saya tidak dapat membayangkan hidup saya tanpa dia.”


Walaupun masa lalunya sangat parut, dia kini menikmati hadiah penuh cinta di mana dia adalah kesayangan rumah. Kisahnya menunjukkan kepada kita bahawa tidak kira apa keadaan atau batasan yang mungkin ada pada haiwan berbulu, mereka semua berhak untuk disayangi sepanjang hayat mereka.

Setiap haiwan di tempat perlindungan menunggu peluang kedua selepas secara tidak adil diserahkan kepada nasib mereka. Mereka semua mencari cinta dan untuk menakluki orang kegemaran baru mereka. Bersedia untuk menerima pakai dan mengubah kehidupan.

Leave a Comment

error: Content is protected !!