3 hari tak mak4n, 4 kanak-kanak maIang diseIamatkan dalam Flat kot0r dipenuhi s4mpah

3 hari tak mak4n, 4 kanak-kanak maIang diseIamatkan dalam Flat kot0r dipenuhi s4mpah

Baru-baru ini, satu kejadian yang amat menye.dihkan sekali berlaku di Kazakhstan apabila empat orang kanak-kanak ditemui dan diselam.atkan dari sebuah rumah flat yang kotor dan dipenuhi sa.mpah.

Empat orang kanak-kanak itu masing-masing berusia antara tujuh, lima, empat dan tiga tahun dan kesemuanya didapati mengalami ma.salah kekura.ngan zat, sukar untuk bercakap dan juga tidak dapat berjalan dengan baik.

Empat orang kanak-kanak malang tersebut ditemui selepas jiran mereka menghubungi p0lis setelah mendakwa terdapat pergad.uhan yang berlaku dalam rumah tersebut.

Menurut laporan Daily Star, keluarga itu tidak makan atau menjamah apa-apa makanan dalam tempoh lebih kurang tiga hari dan rumah flat mereka juga dipenuhi dengan sam.pah dan lampin k0tor, terdapat najis lalat dan bau hancing memenuhi ruangan rumah tersebut.

Ibu kanak-kanak itu yang berusia 27 tahun juga mengakui anak-anaknya itu tidak didaftarkan dengan pihak berkuasa dan tidak pernah mendapat sebarang rawatan perubatan. Difahamkan keluarga tersebut berpindah ke flat berkenaan 3 tahun lepas.

Semua kanak-kanak tersebut kini dirαwat di Pavlodar Regional Children’s Infectious Diseαses Hospitαl.

Lagi menyedi.hkan apabila kesemua kanak-kanak itu ditemui dalam keadaan berb0geI, kotor dan sukar berjalan. Ada antara mereka yang perut kem.bung, muntah selama lebih dua hari dan tidak cukup zat. Malah salah seorang daripada mereka juga telah didapati dijangkiti Covld-19

Penemuan dan kisah kanak-kanak itu memang mengejutkan, malah pihak penduduk dan sukarelawan juga terkejut melihat pengabai.an yang teruk dilakukan kepada mereka, malah sukar mempercayai pada zaman sekarang, masih ada kanak-kanak yang lahir tidak didaftarkan di negara mereka.

Difahamkan, satu laporan dan kes akan dilakukan terhadap ibu dan bapa kanak-kanak tersebut.

Sumber : semakan dan permohonan online

Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Ya. Terima Kasih

Follow dan Like kami di Berani Bangkit

Leave a Comment

error: Content is protected !!