Viral Mak Cik Terbaring Dalam Motor Roda Tiga Di Tengah Terik, Netizen Pakat SeIidik Nak Hulur Bantuan

Berat mana memandang, berat lagi bahu memikul.

Begitulah perumpamaan yang sesuai digambarkan untuk dua orang wanita ini dimana seorang wanita membawa wanita yang berusia menaiki motosikal roda tiga di bawah panas matahari.

Sebagai manusia, kita tidak akan lari darip4da uji4n hidup di dunia. Ada yang diuji dengan keluarga yang p0rak per4nda, ada yang diuji dengan pasangan yang kurang elok, ada yang diuji dengan kekayaan da nada juga yang diuji dengan kemisk1nan.

Wanita yang membawa motosikal itu dilihat memegang satu beg bertujuan untuk melindungi wanita tua itu tadi dariapada terkena pancaran matahari.

Situasi tersebut sempat dikongsi oleh seorang pengguna TikTok iaitu Shiha Nizam. Kejadian diperayai berlaku di sebuah jalan berdekatan Jambatan angkat atau ‘drawbridge‘ di Terengganu.

“Tiba-tiba kat traffic light duduk di belakang hamba Allah ni. Ya Allah waktu tengah hari yang kemarau matahari betul-betul atas kepala. Terlentang dalam besi.

“Kereta tak boleh ke tepi. Andai aku boleh tolong waktu itu. Sekarang aku rasa menyesl aku tak hulur bantuan.

“Dalam hidup kita rasa kita dah susah. Tapi tanpa kita sedar ramai lagi susah bila kita tunduk ke bumi. Sebab kita tak bersyukur dengan nikm4t Allah bagi.” kata Shiha dalam video yang di muat naiknya.

“Tol0ng sesiapa yang kenal tol0ng maklumkan pada saya. Tol0ng guna kuasa viral. Saya nak bantu dia dengan cara tak seberapa saya,” tulis Shiha di ruangan kapsyen.

Walaupun tempoh video tersebut belum sampai 24 jam, jumlah tontonannya sudah mencecah sehingga 2.1 juta serta meraih simpati ramai dengan 248 ribu tanda suka!

Video yang tular di laman TikToK :

Mak Cik Terbaring Dalam Motor Roda Tiga Di Tengah Terik

Menjengah ke ruangan komen, rata-rata memuji ketabahan wanita yang dipercayai anak kepada wanita berusia itu tadi kerana tabah dan s4bar menjaga kebajikan ibunya itu.

Ramai juga yang dilihat berpakat ingin menghulurkan bantuan kepada dua orang wanita ini.

Berikut antara komen-komen yang diberikan netizen di TikTok :

“Hebat anaknya. Kuat lah wahai anak. Seperti mana kuatnya ibu mu mengandung Dan melahirkan kamu.semoga syurga buat mu.”

“anak paling berjaya pernah aku tgk!!!”

“TANGAN TU AKAN JD BUKTI DI M4HSYAR NNT, SYURGA MENANTI”

“tahniah dik..esok di surga akan ada beratus kali ganda payung nya lebar..tahniah kerana berjaya mendidik anak makcik menjadi insan yang berbakti…”

Sumber : Real Merah

Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Ya. Terima Kasih

Follow dan Like kami di Berani Bangkit

Leave a Comment

error: Content is protected !!