Ya Allah,Sungguh Baik ‘Frontl1ner’ Kita Berusaha Perbaik Hati Adik Yang Pos1tif Cov1d,Macam Ibu Pula Nampak

Ya Allah,Sungguh Baik ‘Frontl1ner’ Kita Berusaha Perbaik Hati Adik Yang Pos1tif Cov1d,Macam Ibu Pula Nampak

Petugas kesihatan atau Frontliners merupakan insan terpenting dalam mel@wan pand3mik ini. Jasa mereka yang membantu beri raw@tan kepada pes@kit seharusnya dihargai.

Selain daripada memberikan rawatan yang terbaik, mereka juga secara tidak langsung menjadi penguat semangat kepada para pes@kit untuk kembali sihat dan terus berjvang mel@wan Cov1d-19.

Menari sama2

Hal ini dikongsikan sendiri oleh seorang penguna TikTok dikenali sebagai @ciklinnemo apabila memuat naik video rakaman beberapa orang frontliners sedang menggembirakan hati anak buahnya yang positif v1rus m@ut itu di pusat kuarantin.

Menerusi video tersebut, dapat dilihat beberapa orang petugas kesihatan menunjukan video lagu kanak-kanak di telefon bimbitnya sambil mengajak kanak-kanak berkenaan menari bersama-sama.

Terbaik frontl1ners pandai ambil hati kanak2

Situasi comel terbaibt telah mendapat pelbagai maklum bal@s positif daripada warganet. Rata-rata berasa terhibur melihat gelagat mereka dan sempat mengucapkan terima kasih kepada barisan hadapan kita kerana begitu optimis dalam menjalankan tugas.

Sudah baca artikel ini?Jangan lupa untuk like dan share ya.Terima kasih.

Sumber:Ohmymedia

Leave a Comment

error: Content is protected !!