Wanita Menyelamatkan Kucing Yang Orang Lain Berputus asa

Jon Snow ditemui bertarung untuk hidup di lorong Korea Selatan, semuanya sendirian. Dia mengalami jangkitan pernafasan atas yang serius, sangat dehidrasi, dan kelaparan. Tiada siapa menjangka kejayaan Jon Snow, kecuali seorang.

Rachel Brown menghabiskan masa berjam-jam meneliti senarai semua haiwan di negara itu yang telah dibawa ke tempat perlindungan kiII kerana dia pasti dia mahu memelihara kucing. Dia tahu sebaik sahaja dia melihat Jon Snow bahawa dia adalah orang untuknya.

“Dia jelas dalam keadaan yang sangat teruk tetapi saya tidak dapat mengeluarkannya dari kepala saya,” kata Brown kepada The Dodo.

Brown meminta teman lelakinya menghubungi tempat perlindungan untuk bertanya tentang Jon Snow. Pemilik tempat perlindungan memberitahu teman lelaki Brown bahawa kucing itu sangat sakit, tidak makan dan mungkin tidak akan berjaya.

“Dia sebenarnya memberitahu teman lelaki saya bahawa saya tidak patut mengasuhnya kerana ia tidak berbaloi,” kata Brown. “Ia akan menjadi mahal. Tetapi saya tidak boleh meninggalkannya begitu sahaja, saya mahu membantunya dengan teruk, jadi saya melakukannya.”

Brown melihat Jon Snow merosot dalam sangkar dawai yang tidak selesa dengan hidangan makanan yang tidak disentuh ketika dia pergi ke tempat perlindungan untuk menjemputnya. Dia kelihatan sangat memerlukan keajaiban dan sangat tidak berdaya. Secepat yang dia boleh, dia menyiapkan kertas, kemudian bergegas pulang untuk membawanya ke doktor haiwan kecemasan.

Dalam perjalanan ke sana, Jon Snow masih lemah – tetapi entah bagaimana mempunyai tenaga yang cukup untuk menunjukkan kepada ibu baharunya betapa dia berterima kasih kepadanya kerana memberinya peluang.

“Dia cuba bangun dan keluar dari pembawanya, jadi saya dapat tahu dia masih bergaduh dalam dirinya,” kata Brown. “Dia mengeong apabila dia tidak dapat melihat saya melalui jaringan, dan dia terus merenung saya.”

Brown dimaklumkan mengenai maklumat yang sama yang dimiliki oleh pemilik tempat perlindungan apabila kedua-duanya tiba ke doktor haiwan kecemasan. Mereka menasihatkan supaya memilih Jon Snow kerana, walaupun usaha terbaik mereka, mereka tidak menyangka dia akan bertahan. Beberapa penyakit, termasuk coronavirus kucing (FCoV) dan herpesvirus kucing, ditemui dalam Jon Snow (FHV). Dia menghidap peritonitis berjangkit kucing (FIP), yang sering membawa maut, menurut doktor haiwan.

Brown, bagaimanapun, tidak akan mengalah. Dia membawa Jon Snow ke hospital, di mana dia mula menerima rawatan.

Brown mengambil 30 minit perjalanan dengan kereta api berulang-alik setiap hari untuk melawat Jon Snow di hospital. Walaupun dia sakit, Jon Snow nampaknya bertambah baik setiap hari. Hanya pada hari kelima dia di hospital, semua ujiannya kembali normal. Doktor haiwan berkata mereka tidak pernah melihat sesuatu seperti itu. Entah bagaimana, Jon Snow telah berjaya.

Kerana Brown memutuskan untuk mengambil peluang pada Jon Snow, dia akhirnya menyelamatkan nyawa.

Hari ini, Jon Snow sihat sepenuhnya. Dia mempunyai banyak tenaga, suka bermain dan mengikut ibu barunya ke mana-mana dia pergi.

“Dia kucing terbaik,” kata Brown. “Dia mempunyai personaliti seperti itu. Dia gila, dia berlari-lari seperti orang gila dan

Setiap malam, dia tidur di atas bantalnya dan mengucapkan terima kasih kepadanya kerana menyelamatkannya setiap hari.

Brown berkata, “Saya sangat diberkati olehnya. “Dia benar-benar meningkatkan kualiti kewujudan saya.”

Leave a Comment

error: Content is protected !!