Oyen Muncul Di Tingkap Dan Mengetuk Pintu

Seekor kucing tabby terbiar bernama Carlton sering mengunjungi tingkap yang sama setiap hari selama lebih setahun. Apabila dia melawat, seorang remaja muda yang tinggal di sana melihatnya dan menawarkan kucing rakus itu apa sahaja yang dia boleh simpan.

Ia menjadi jelas bahawa Carlton bersedia untuk kewujudan yang lebih mudah sebaik sahaja dia mula memasuki rumah itu.

Kemudian, pada bulan Mei, remaja itu mendengar Carlton menangis di luar dan melihat luka di belakang telinganya. Dia tahu dia tidak boleh meninggalkan kucing yang begitu mesra di jalanan — terutamanya apabila dia datang ke tingkap untuk meminta pertolongan.

Jadi dia dan kakaknya menghubungi Little Wanderers NYC untuk mendapatkan bantuan.

“Ia adalah musim menyelamat paling teruk dalam rekod – kami pernah mengatakannya setiap tahun, tetapi kali ini ia benar-benar benar,” kata Lisa Scroggins, pengasas bersama Little Wanderers, kepada The Dodo. “Kami tidak pernah menerima begitu banyak permintaan menyelamat untuk anak kucing, ibu dan haiwan yang sakit dan cedera.”

Keluarga menurunkan Carlton dengan Scroggins, yang membawanya ke doktor haiwan. Doktor haiwan merawat telinga Carlton dan mendapati dia positif FIV, virus yang biasa berlaku pada kucing terbiar – terutamanya lelaki yang mungkin terlibat dalam pergaduhan kerana makanan dan wilayah.

Walaupun diagnosis Carlton tidak akan menjejaskan kesihatannya dengan rawatan yang betul, Scroggins tahu ia akan menyukarkan untuk mencari keluarganya kerana salah tanggapan bahawa kucing FIV-positif dan FIV-negatif tidak boleh tinggal di rumah bersama.

Tetapi jika mana-mana kucing jalanan layak mendapat peluang kedua untuk hidup sebagai haiwan peliharaan keluarga, ia adalah Carlton. Budak lelaki yang manis dan lembut itu tidak mahu apa-apa selain dipeluk dan disayangi.

Menurut Carianne Loughlin, “Dia hanya akan jatuh di pangkuan anda atau menanduk anda sehingga anda memberinya haiwan peliharaan dengan setiap orang yang dia temui setakat ini.” “Dia sangat memuja orang. Ia sungguh comel.”

Carlton akan berkembang maju dalam rumah tangga di mana dia akan menerima banyak penjagaan dan sama ada akan tinggal bersendirian atau dengan kucing betina lain. Walau bagaimanapun, Carlton tidak terlalu memilih dalam hal individu.

Dia memanaskan badan dengan cepat, suka semua orang, dan agak peluk, menurut Loughlin. “Dia juga seorang lelaki yang besar. Dia menyerupai singa gunung yang sangat besar dan menggemaskan.”

Walaupun masa depan Carlton masih tidak menentu, satu perkara yang pasti — sesiapa yang mengaguminya akan sangat bertuah.

Leave a Comment

error: Content is protected !!