Walaupun Ustaz Baru Saja Kuarantin Setelah Tiba Di Malaysia Dari Gaza,Ustaz Ebit Lew Sudah Mula Beri Bantuan

Walaupun Ustaz Baru Saja Kuarantin Setelah Tiba Di Malaysia Dari Gaza,Ustaz Ebit Lew Sudah Mula Beri Bantuan

Umum sedia tahu bahawa pend4kw4h terkenal, Ustaz Ebit Lew baru sahaja tiba di Malaysia setelah beberapa minggu berada di luar negara atas urusan misi kemanusiaan di Gaza.

Beliau sampai ke Malaysia menaiki pesawat Turkish Air dan terus ke lokasi ku4rant1n yang disarankan oleh Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) bagi menjalani kuar4nt1n wajib seusai pulang dari luar negara.

 

Dah mula edar bantuan

Walau bagaimanapun, tidak sampai 24 jam tiba di Tanah Air, Ebit Lew sudah kembali memikirkan nasib serta kesusahan rakyat Malaysia dengan menggerakan ‘jenteranya’ bagi memberikan bantuan ke seluruh negara.

Hal ini dikongsikan sendiri pendakwah tersebut di media sosialnya dengan memohon doa agar urusan memberikan bantuan kepada rakyat tanpa mengira agama, bangsa dan kepercayaan akan bermula.

https://web.facebook.com/ebitlew

Pendakwah itu mengakui berasa sedih melihat ujian yang sedang menimpa rakyat Malaysia, lebih-lebih lagi mendengar ada kes bunvh diri akibat tek4n4n hidup.

Jadi, beliau telah memberikan nombor telefon setiap lokasi untuk sesiapa sahaja yang dalam kesusahan untuk mendapatkan bantuan makanan(link d atas)

Masih kuarantin tetap fikir buat kebaikkan

Sehubungan dengan perkongsian tersebut, rata-rata warganet telah meninggalkan komen dengan mengucapkan terima kasih kepada Ebit Lew kerana tetap memikirkan nasib rakyat Malaysia walaupun sedang berada dalam kuarantin kendiri.

Mereka juga seperti biasa mendoakan agar pendakwah tersebut terus dimurahkan rezeki dan dikurniakan kesihatan yang baik pada masa akan datang.

Semoga terus dilindungi & dilimpahi rahmat

Tak terhitung kebaikkan yang dibuat

Tak mampu ikut macam ustaz tapi teringin nak buat

Sudah baca artikel ini?Mohon komen dan share sahabat semua..Terima Kasih Banyak!

Sumber:ohmymedia.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!