Temui Kucing Yang Menghabiskan Setahun Melepak Di Sekitar Hospital Dan Diupah Sebagai Kucing Keselamatan

Chantel Trollip tiba di tempat kerjanya di hospital berdekatan setiap hari untuk ditemui oleh pelbagai pekerja, termasuk Elwood si kucing.

“Kira-kira setahun yang lalu, saya pertama kali bertemu Elwood. The Dodo memetik Trollip sebagai berkata, “Saya mengambil masa tambahan di hospital dan mendapati dia lebih kerap tergantung di sana. Dia biasanya hadir setiap hari; jika saya tidak melihatnya, rakan sekerja saya melihatnya. Dia sering sama ada menunggu tepukan di pintu masuk depan atau berehat di bawah naungan pokok renek jiran.

Trollip dan rakan sekerjanya tidak pasti dari mana Elwood berasal atau milik siapa, tetapi dia sentiasa kelihatan tenang di hospital. Selepas beberapa ketika, tiada siapa yang benar-benar mempersoalkannya lagi, dan menganggap Elwood hanya sebagai pekerja hospital lain.

Kredit: Chantel Trollip
Elwood memakai kolar dan lencana ID pekerja yang mengenal pasti dia sebagai ahli pasukan keselamatan ketika Trollip pertama kali melihat Elwood ketika dia tiba di tempat kerja suatu hari. Dia mempunyai permulaan yang sukar untuk hari itu, tetapi apabila dia mengetahui bahawa Elwood kini bekerja secara rasmi di hospital dan bukan lagi sekadar kontraktor bebas, semuanya berubah.

Dia mempunyai lencana ID yang, menurut Trollip, sama seperti lencana kakitangan kami—sehingga ke nombor panggilan di belakang.

Walaupun Elwood kini seorang pekerja penuh, rutin hariannya tidak banyak berubah, kerana dia sentiasa mengambil pekerjaannya dengan sangat serius. Dia sentiasa menyukai perhatian dan tepukan kepala yang dia dapat, tetapi akhirnya dia tidak mempunyai masa untuk berpelukan atau berlama-lama di sekitar satu kumpulan terlalu lama. Lagipun, dia ada kerja yang perlu dilakukan.

“Dia menikmati tepukan yang baik tetapi suka membuat perkara pendek dan bergerak sedikit,” kata Trollip. “Lagipun dia berada dalam pasukan keselamatan, perlu memastikan semua orang yang datang dan pergi diperiksa.”

 

Walaupun Trollip dan rakan sekerjanya masih tidak mengetahui dengan tepat dari mana Elwood berasal, mereka sangat gembira dia berada di sana, dan semua orang pasti berasa lebih selamat mengetahui bahawa Elwood si kucing keselamatan sentiasa dalam rondaan.

Leave a Comment

error: Content is protected !!