Lelaki Memasang Kamera Di Rumah Kucing Untuk Memastikan Kucing Sesat Pulang Dengan Selamat

Seekor kucing liar yang membawa anak kucing melalui taman Long Island milik bapa Maria Cassano beberapa tahun lalu.

Dia bimbang kucing itu, yang dipanggil Mama, tidak cukup kuat untuk memberi susu kepada bayinya tanpa nutrisi yang mencukupi. Cassano memujuk bapanya untuk membuat pengecualian apabila ia datang untuk menyediakan makanan kepada haiwan terbiar di kawasan itu.

Anak kucing kecil Mama akhirnya diambil oleh seorang jiran, tetapi Cassano berterusan meninggalkan makanan percuma untuk kucing terbiar di kawasan itu. Mama sangat menghargai hidangan itu, tetapi apabila dia semakin berjaga-jaga, mereka mula bimbang tentang keselamatannya di luar dalam cuaca yang sejuk.

Jadi bapa Cassano membinanya seekor kucing yang cantik di rumah untuk dirinya sendiri.

Cassano memberitahu The Dodo bahawa bapanya “agak skiII dan, walaupun pada hakikatnya dia ‘bukan peminat mempunyai haiwan peliharaan di dalam rumah,’ dia seorang lelaki yang sangat bersimpati dan dia suka membantu.”

“Jadi apabila teman wanitanya dan saya mula bimbang tentang kucing yang bertahan dalam cuaca sejuk, ayah saya memesan elemen untuk rumah kucing yang dipanaskan, menutupnya dengan bahan kalis air, membina tapak untuknya dan meletakkannya di halaman belakang.”

Teruskan Membaca Di Bawah AD ini


Mama tidak lama kemudian mempunyai anak kucing kedua, dan ayah Cassano memutuskan untuk memasang kamera di rumah kucing untuk memastikan mereka pulang ke rumah dengan selamat setiap malam.

Mereka tidak bercadang untuk mengambil begitu banyak gambar comel haiwan sesat yang menghargai, walaupun.

Cassano akhirnya dapat menangkap Mama dan anak kucingnya dan membawa mereka ke tempat perlindungan tempatan untuk dimandulkan dan diberi vaksin. “Ia adalah musim luruh, dan tempat perlindungan berkata bahawa Mama akan baik-baik saja untuk kembali, tetapi anak kucing itu mungkin terlalu muda untuk bertahan pada musim sejuk jika dibiarkan di luar rumah,” kata Cassano. “Bagaimanapun, dia menerima dengan baik untuk dikendalikan oleh manusia.”

Anak kucing kecil itu dipelihara oleh Cassano, yang kemudiannya mengasuhnya dalam sebuah keluarga yang penyayang. Walau bagaimanapun, Mama tidak ditinggalkan sendirian untuk masa yang lama kerana untuk semua kemudahan yang indah yang disediakan oleh halaman belakang rumah Cassanos.

Kini, Mama menghabiskan masa di halaman rumah bersama Inky dan Finky, dua ekor kucing hitam.

Cassano berpuas hati untuk menyediakan keluarga liar kecil rumah yang menyenangkan untuk kekal sementara tidak mempunyai harapan untuk menjinakkan mereka.

Mereka enggan membenarkan kami menyentuh mereka atau masuk ke dalam, tetapi mereka mengenali kami, tidur sebentar di anjung atau di kerusi rumput, tinggal di sebelah kami di belakang rumah, dan kadang-kadang datang ke tingkap apabila tiba masa untuk makan, menurut Cassano.

“Selama bertahun-tahun, kami telah mendapat beberapa lagi rumah dan ‘igloo kucing,’ supaya semua penduduk kami boleh kekal hangat,” kata Cassano. “Saya secara berseloroh merujuk kepada mereka sebagai ‘Steve’s Cat Condos.'”

Kini setiap sesat mempunyai tempat perlindungan kucing kecil mereka sendiri, dan mereka pasti lebih bertuah.

Leave a Comment

error: Content is protected !!