Syarikat Memutuskan Untuk Membawa Masuk Kucing Untuk Mengatasi Tekanan Pekerja

Mempunyai kucing di tempat kerja benar-benar terdengar seperti menang-menang untuk semua orang.

Firma IT Jepun yang dipanggil Ferray secara rasmi telah memperkenalkan dasar “kucing pejabat” untuk memerangi persekitaran tekanan di tempat kerja Jepun.

Seramai sembilan kawan bulu dibenarkan bebas berkeliaran di pejabat dan melakukan apa sahaja yang diingini oleh hati kecil mereka.

Hidenobu Fukuda, yang mengetuai firma itu, memperkenalkan polisi kucing terkenal pada tahun 2000 atas permintaan daripada salah seorang pekerjanya, membenarkan kakitangan membawa anak kucing mereka sendiri ke tempat kerja. Dia bersetuju, dan sejak itu dia membenarkan mana-mana pekerja membawa masuk rakan mereka yang dipercayai.

Eri Ito, yang bekerja di Ferray, menyatakan dia dijual dengan cara menenangkan haiwan itu.

“Kucing sedang tidur di sebelah kami…Ia menyembuhkan,” kata Ito.

Fukuda bukan sahaja menggalakkan membawa kucing ke tempat kerja, tetapi dia juga menggalakkan penyelamatan dari tempat perlindungan/jalan raya yang berpenduduk lebih ramai di Jepun.

“Saya juga memberi 5,000 yen ($45) sebulan kepada mereka yang menyelamatkan seekor kucing,” jelasnya mengenai tuduhannya.

Walaupun kebaikan sepenuhnya dan sepenuhnya mengatasi keburukan, masih terdapat beberapa halangan.

“Kadang-kadang kucing akan berjalan menggunakan telefon dan memutuskan panggilan, atau mereka menutup komputer dengan berjalan ke suis mati,” katanya.

Namun, kucing di tempat kerja telah menjadi kejayaan yang luar biasa untuk pekerjanya, dan juga kucing. Dasar itu sebenarnya telah membawa kepada pelbagai syarikat lain untuk melakukan perkara yang sama, dan jangan lupa 60 kafe kucing berdaftar yang muncul di setiap jalan.

Hanya pergi untuk menunjukkan kepada anda kucing benar-benar membuat segala-galanya lebih baik.

Leave a Comment

error: Content is protected !!