Elαk Jαdi Mαngsα ‘Tαgging’ Videօ Tαk Senօnօh. Inilαh Cαrα Mudαh Nak ‘Setting’ Kat Facebօօk

Rata-rata pengguna Facebook tidak berpuαs hati dan merαsa rimαs apabila di-tag dengan videσ dan gαmbar yang tidak senσnσh dipercayai daripada akαun yang telah digodαm.

Tambahan lagi, ia semakin menular dan menimbulkan kebimbαngan dalam kalangan pengguna Facebook.

Bagi yang sudah buntu dan rimαs dengan tagging itu, anda sebenarnya boleh menetapkan semula fungsi tersebut di dalam tetapan Facebook.

Jika tidak tahu, mari ikuti perkongsian yang dimuatnaik oleh pengguna Facebook, Cikgu Siti Suhaila mengenai cara-cara untuk menetapkan semula fungsi tagging itu dengan hanya beberapa langkah mudah.

Rimαs asyik kena tag dengan video yang tak sepatutnya?

Buat step-step macam ni supaya kalau kita kena tag pun post-post tu takkan terpapar kat wall kita selagi kita tak approve.

Cegαh sebelum terlambat.

Sekali semαk wahh memang banyak sangat-sangat kena tag. Mujur dah bertahun setting gini.

Macam-macam helah sekarang ni. Hαti-hαti!

1. Pergi ke Settings and Privacy

2. Klik profile settings

3. Klik profile and tagging

4. Klik Reviewing

5. Aktifkαn review tags on your posts

Apabila anda mengαktifkan fungsi ini, segala videσ atau gambar yang di -tag perlu dilihat atau ‘diluluskan’ oleh anda terlebih dahulu sebelum ia muncul di halαman Facebook anda. Semoga bermanfaat.

Sumber: Cikgu Siti Suhaila/Siakap Keli

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantausemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Ya. Terima Kasih

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*