Bagi Buah Pisang Tetapi Dalamnya Ada Wang Tunai RM100,Itulah Cara beliau Memberi Sumbangan Ikhlas

Bagi Buah Pisang Tetapi Dalamnya Ada Wang Tunai RM100,Itulah Cara beliau Memberi Sumbangan Ikhlas

Diakvi memang ramai yang sangat memerlukan bantuan memadangkan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) masih berjalan. Jadi, mereka yang berkemampuan mengambil inisiatif dengan memberikan bantuan kepada golongan svsah atas sebab ada hati kem@nusiaan.

Namun begitu, ada pula yang bermvlut l@ncang meng3cam tind@kan p1hak-pih@k menghulurkan bantuan yang merakam dan memuat naik ke media sosial kerja kebajikan mereka.

Video buat baik dik3cam

Hal tersebut dirasai sendiri oleh jurumekap terkenal dan juga pengasas kosmetik, Datuk Alha Alfa apabila ditvduh seng@ja mahu menunjuk-nujuk melakukan kebaikan sehingga dia meluahkan rasa kesal dan mem@dam video yang dimuat naik sebelumnya.

Minta m@af dan pad@m video

Walaupun sedikit tergvris dengan mulut-mulut j@hat sesetengah pihak, namun, Datuk Alha Alfa tetap mem0hon m@af jika ada p1hak ters1nggung dengan tindak@nnya.

Namun begitu, dia sempat berkongsi cara memberikan sumbangan duit kepada orang yang dijumpainya dengan cara cukup unik. Menurutnya, dia telah memasukan duit ke dalam pisang dan memberikan kepada mereka yang betul-betul memerlukan itu.

Tahu tentang kebersihan

Cara tersebut sedikit sebanyak dapat menutup mulvt orang lain daripada menvduhnya menunjuk dalam memberikan sumbangan memandangkan dia hanya ‘random’ sahaja memberikan kepada orang yang dijumpai.

Datuk Alha juga sempat meminta orang ramai jangan mengecamnya berkenaan kebersihan kerana jika individu yang menerima, pasti akan perasan selitan duit di tengah-tengah pisang sebelum memakannya.

Suka idea macam ni

Sehubungan dengan perkongsian tersebut, rata-rata warganet telah meninggalkan kom3n di ruangan Instagram pengasas kosmetik berkenaan dengan memberikan kata-kata semangat agar dia terus berbuat kebaikan.

Idea yang unik tersebut juga mendapat pujian kerana dapat meng3lakan orang ramai dari berkata-kata perkara tidak baik dan sumbangan tersebut hanya diketahui antara penerima dan pemberi.

Sudah baca artikel ini?jangan lupa untuk like dan share ya.Terima kasih.

Sumber:ohmymedia

One comment

  1. Assalam dato Asalkan you ikhlas kerana Allah nak bantu carry on semoga Allah permudahkan urusan dato dunia Akhirat Wasalam

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!