,Bila Diteliti Ini Sebabnya,1 keluarga Mavt Bert3mbung Dengan Bas Expres

,Bila Diteliti Ini Sebabnya,1 keluarga Mavt Bert3mbung Dengan Bas Expres

TIGA beranak m@ut selepas kenderaan utiliti sukan (SUV) dinaiki mereka bert3mbung dengan sebuah bas dalam kemal@ngan di Kilometer 25, Jalan Paka-Bandar Al Muktaffi Billah Shah, Dungun, hari ini.

Dalam kem@langan kira-kira 3.10 petang, mangsa Mohd Zuki Yusof, 44 , bersama isterinya, Nur Farraheeda Ali Khan, 41, m@ut serta-mereta di tempat kejad1an, manakala anak mereka Nasyeen Umayrai, 10, disahkan men1nggal dun1a ketika d1rawat di Klinik Kesihatan Ketengah Jaya, kira-kira 6.20 petang.

Seorang lagi anak pasangan berkenaan, Damia Irdina, 13, par@h dan kini menerima raw@tan di H0spital Dungun.

Mohd Zuki adalah Gurv B3sar Sekol@h K3bangsaan Ketengah Jaya 2, manakala isterinya pula Pembantu Tadbir di Lembaga Kemajuan Terengganu Tengah (Ketengah).

Kejad1an dipercayai berlaku ketika keluarga terb@bit dalam perjalanan pulang ke rumah mereka di Taman Bakti AMBS selepas membeli barangan dapur di Bandar Paka.

Ketua Bala1 B0mba dan Penyelamat (BBP) Bandar AMBS Zul Husni Abdul Rahman berkata, pih@knya menerima panggilan kec3masan kira-kira 3.14 petang sebelum enam anggota bersama sebuah jentera dihantar ke lokasi kejad1an.

Menurutnya, sebaik tiba didapati kedua-dua anak mangsa sudah dikeluarkan orang ramai.

“Pamandu dan penumpang depan kenderaan itu ters3pit di tempat duduk, dan pihak kami mengambil masa selama 15 minit sebelum berjaya mengeluarkannya.

“Kedua-dua pasangan itu disahkan men1nggal dvnia di lokasi, dan may@t mereka kemudian diserahkan kepada p1hak p0lis untuk tind@kan lanjut,” katanya.

Sementara itu, Ketua Pol1s Daerah Dungun Superintendan Baharudin Abdullah ketika dihubungi mengesahkan menerima lap0ran berhubung kejad1an dan k3s dis1asat mengikut S3ksyen 41(1) Akt@ Pengangkutan Jalan 1987.

Sudah baca artikel ini?jangan lupa untuk like dan share ya.Terima kasih.

Sumber:hmetro

Leave a Comment

error: Content is protected !!