Seekor Kucing Penakut Dengan Tapak Tangan Menunjukkan Keberanian Dan Ingin Bertahan

Seekor kucing kecil ditemui di hadapan sebuah kediaman di Las Vegas oleh jiran yang penuh belas kasihan. Adik-beradik lelaki dan perempuan yang sama berada dalam beberapa langkah, tetapi malangnya tiada apa yang boleh dilakukan untuk membantu mereka. Ibu kucing sudah tidak ada, dan bayi tunggal memerlukan perhatian.

Sukarelawan lapangan dan pendedahan berlebihan Nikki Martinez melompat ke penyelamat. Dia telah komited sepuluh tahun terakhir bersama suaminya, Pule Kotov, untuk membantu dan memelihara bulu yang memerlukan. Walaupun suami Nikki baru-baru ini menerima diagnosis kanser, mereka meneruskan.

Nikki menjelaskan, “Dia sangat kecil dan lemah sehingga kami tertanya-tanya sama ada dia mempunyai masa depan, tetapi kami bertekad untuk membantunya dalam perjuangan.

Anak kucing itu diberi nama Rocky. Gadis itu bertahan pada malam pertama dalam inkubator yang selesa, sambil menikmati hidangan yang enak. Suami isteri bergilir-gilir menyusukan bayi mengikut jam, menghangatkan dan mengusap.

Untuk minggu pertama, Nikki bangun pada waktu malam setiap dua jam untuk menjaga anak kucing itu. Rocky mengembangkan selera makan dan mula berkembang.

Daddy Kotov memberinya susu botol bila-bila masa yang boleh. Melihat anak kucing itu, lelaki itu tidak dapat menahan senyuman.

Pada usia 24 hari, Rocky dengan bangganya meninggalkan sarangnya dan berpindah ke tempat permainan mini, di mana dia mula mengembangkan otot kakinya. Bayi gebu itu tertarik dengan sekumpulan mainan baru dan cuba meraih semuanya, walaupun pada hakikatnya dia masih sedikit goyah.

Dia suka dimanjakan dan berkeras untuk makan makanan ringan (botol) sepanjang hari. Apabila Papulya Kotov menjalani prosedur penting, yang merupakan kejayaan yang luar biasa, dia mengambil semua perhatian ibu angkat itu, menghiburnya, dan mengalihkannya.

Selepas meninggalkan hospital, Daddy Cats tidak sabar-sabar untuk bertemu dengan rasa bangga dan kegembiraannya dan berkeras untuk mengambil kembali beberapa tanggungjawab ibu bapanya. Rocky diberi sebotol oleh lelaki itu, dan gadis itu dengan gembira menghabiskan makanan itu. Ia adalah pemandangan yang luar biasa untuk melihat dua pahlawan tulen untuk hidup menggalakkan satu sama lain.

Dalam masa lima minggu, Rocky telah bertukar menjadi Miss Independence. Dia mendedahkan keberanian batinnya dan menunjukkannya tanpa teragak-agak. Menjadi lebih suka bermain dan ingin tahu, dia mula melakukan salah laku sekuat tenaga.

Rocky suka bermain dengan Daddy Cats dan mengikutnya di sekitar rumah untuk memangsa kakinya. Dia duduk di sebelahnya dan mendengkur dengan penuh semangat, seolah-olah dia faham bahawa dia memerlukan bantuan untuk pulih.

Rocky mengambil sedikit masa untuk belajar memberi makan sendiri kerana dia menghabiskan banyak masa dengan ibu bapa angkatnya dan sebotol. Nikki dan pasangannya sangat teruja apabila dia akhirnya membuat keputusan untuk membesar.

Rocky kini telah menghabiskan masanya bermain permainan dan meningkatkan kebolehan kucingnya.

Penjaga membayangkan tuan rumah yang ideal untuk gadis itu, yang akan melayannya seperti seorang puteri kecil apabila tiba masanya untuk dia meregangkan sayapnya dan terbang pergi.

“Dia agak unik berbanding semua kucing yang pernah saya temui. Sangat bebas, dakwa Nikki. Dia adalah satu-satunya anak induknya yang terselamat. Dia adalah anugerah dan membantu suami saya dan saya melalui proses diagnosis dan rawatan kanser.

Penjaga mencari keluarga yang ideal selama beberapa minggu sebelum menemuinya. Minggu depan, Rocky akan berpindah ke rumah idealnya.

“Keghairahan kami adalah melindungi dan memelihara. Selama 10 tahun yang lalu, kami telah menikmati peluang untuk menjaga kucing yang memerlukan. Selagi ada kesihatan yang baik dan bertenaga, kami akan terus bekerja setiap hari.

Leave a Comment

error: Content is protected !!