Promosi Produk Dengan Kaitkan Dengan ‘Suic1de’,Lelaki Telah Dik3cam Tervk-tervk

Promosi Produk Dengan Kaitkan Dengan ‘Suic1de’,Lelaki Telah Dik3cam Tervk-tervk

Berita kemat1an melib@tkan tindakan bvnuh dir1 sejak akhir-akhir ini semakin kerap kedengaran. Hampir setiap hari ada sahaja lap0ran berkenaan perkara tersebut yang melibatkan tek@nan perasaan.

Pastinya ia membuatkan rakyat Malaysia berasa sedih berikutan semakin ramai yang bertindak diluar kewaj@ran ekoran masalah yang masih samar jalan penyelesaiannya.

Det0ks badan elak t@k w@ras?

Namun, disebalik kesed1han kita, masih ada individu yang tergamak menjadikan ‘bunvh d1ri’ itu sebagai salah satu cara mempromosikan produk berbentuk kesihatan.

Menerusi perkongsian seorang lelaki di Twitter, dia mendakwa bahawa tind@kan menamatkan riw@yat sendiri ini berpvnca daripada tidak membuat detoks untuk tubuh badan sehingga membawa kepada ketid@kwar@san dalam berfikir.

Kaitkan pemakanan dengan bvnuh d1ri?

Dia juga turut melampirkan satu penulisan dari Facebook dengan menyarankan untuk kita semua membuat detoks kepada tubuh badan kerana pemakanan yang tidak sihat juga menyumbang kepada kecerdasan otak.

Alhamdulillah untuk apa?

Perkongsian tersebut telah membuatkan orang ramai kurang bersetuju dan em0si dengan kenyataan yang dikeluarkan. Hal ini disebabkan tindak@nnya mengaitkan ‘bunvh dir1’ dengan amalan detoks yang disarankan.

Warganet juga meminta lelaki itu tidak menjadikan bvnuh d1ri sebagai satu cara untuk mempromosikan produk kerana k3s-k3s yang berlaku bukan tertumpu kepada masalah pemakanan semata-mata.

Sudah baca artikel ini?Jangan lupa untuk like dan share ya.Terima kasih.

Sumber:ohmymedia

Leave a Comment

error: Content is protected !!