Pensyarah Tanya Sebab Tak Hadir Kelas ‘online’,Pensyarah ‘Insecure’ Dengan Al@san Pelajar Ni

Pensyarah Tanya Sebab Tak Hadir Kelas ‘online’,Pensyarah ‘Insecure’ Dengan Al@san Pelajar Ni

Dalam situasi p4ndemik COVID-19 ini, kelas pengajian di universiti masih diteruskan seperti biasa namun secara atas talian sahaja.

Realitinya, para pelajar termasuk pensyarah harus menghadapi banyak cab@ran dan dug@an berbanding kelas yang diadakan secara fizikal atau ‘face to face’.

Begitulah seperti kisah dikongsikan oleh seorang pelajar ini yang mana salah seorang rakan sekelasnya tidak dapat hadir ke kelas ‘online’ dengan al@san di luar jangkaan ramai.

Pensyarah tanya sebab tak hadir kelas ‘online’

Jika tidak dapat hadir ke kelas ‘online’, kebiasaannya pelajar akan memberi al@san seperti s@kit atau mempunyai hal kecem@san dan sebagainya.

Namun, berlainan pula pelajar lelaki tersebut apabila dia memaklumkan al4sannya tidak dapat hadir ke kelas ‘online’ gara-gra kambing peliharaannya bersalin.

Terk3jut dan seakan tidak percaya dengan jawapan yang diberikan pelajarnya, pensyarah itu meminta dia bergambar bersama anak kambing tersebut sebagai bvkti.

Pelajar itu kemudian mengambil gambar yang diminta dan menunjukkan kambing yang dijaganya.

Meninjau ke ruangan kom3n, ramai yang terhibur menyaksikan kisah pelajar lelaki berkenaan. Dalam pada itu, ramai juga yang memuji sikap jujur pelajar tersebut.

Sudah baca artikel ini?jangan lupa untuk like dan share ya.Terima kasih.

Sumber:ohmymedia.cc

Leave a Comment

error: Content is protected !!