Nasib Baiklah Ada Pemuda Ini Tolong Selamatkan Kucing Oren Itu – Oyen Oh 0yen Macam Mana Boleh Turun Bawah Jambatan Tu?!

Mendengar suara seekor kucing oren atau dikenali sebagai oyen mengiau-giau sejak dari pukul 7 pagi menyebabkan pemuda ini mengambil langkah inisiatif untuk menyelamatkannya. 

Dalam sebuah video yang dimuat naik semula oleh sebuah akaun Instagram memaparkan situasi dimana seekor kucing oren dilihat sedang terperangkap di bawah sebuah jambatan dengan paras air yang kelihatan semakin meningkat. 

Selamatkan Kucing Oren Di Bawah Jambatan

Dengan inisiatif bijak daripada pemuda tersebut, kucing oren tersebut berjaya diselamatkan.  pemuda itu menggunakan kotak yang diperbuat daripada styrofoam kemudian diikat dengan tali panjang untuk mengangkat kucing tersebut naik ke atas.

kucing oren

Kucing tersebut masuk ke dalam kotak styrofoam tersebut dengan berhati-hati sebelum ditarik naik ke atas oleh pemuda tersebut. Idea bijak daripada pemuda ini mendapat pujian oleh warganet. 

Macam mana lah kucing tersebut boleh ada dekat bawah dekat jambatan. Mungkin masa kucing tu turun, bawah jambatan tu kering. Namun, tak sempat naik apabila air mula meningkat. Tapi apa-apa pun, alhamdulillah kucing tersebut berjaya diselamatkan. 

kucing oren

BACA: Aksi berani si Meow duduk atas tudung Bibik. Alamak, ini yang terjadi selepas Bibik tahu.

Komen Warganet

Dalam ruangan komen, ramai yang memuji tindakan pemuda tersebut kerana menyelamatkan kucing oren itu. Demikianlah, kita sebagai makhluk Tuhan perlu saling bantu membantu dan bersifat ihsan terhadap haiwan. 

“Masya Allah terimakasih orang baik engkau sangat terpuji menyelamatkan sesama mahluh ciptaannya👏👏’

“Alhamdulillah… Terima kasih sdraku. Langit dan bumi menyaksi kebaikan hatimu. Pasti Allah akn beri ganjaran yg terbaik buat mu”

“Alhamdulillah … Terimakasih orang baik .. semoga Alloh membalasnya dg pahala kebaikan … Aamiin”

“Terimakasih orang baik,,kucingnya jg ngerti pinter ❤️”

“Terimakasih orang baik…semoga sehat selalu..rezekinya berlimpah..Aamiin”

Sumber: INSTAGRAM

_

Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Ya. Terima Kasih.

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami Di Berani Bangkit

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk menapis komen-komen tersebut.

Leave a Comment

error: Content is protected !!